Hem nyheter Du är här

Silly season: Gylfi Sigurdsson klar för Everton och Stoke värvar profil

Med cirka två veckor kvar tills transferfönstret stänger kan vi räkna med en hel del övergångar. Här är senaste nytt från silly season. 

Everton slår transferrekordet med Gylfi Sigurdsson

Gylfi Sigurdsson har varit ryktenas man den här sommaren. Mittfältaren gjorde tidigt klart att han inte var intresserad av att fortsätta i Swansea och har under de senaste månaderna kopplats ihop med Everton. Nu verkar affären av allt att döma vara klar, eller åtminstone mycket nära. The Guardian uppger att Swansea gått med på släppa islänningen för 45 miljoner pund, cirka 472 miljoner svenska kronor.

Om affären går i lås innebär det att Sigurdsson blir Evertons dyraste värvning genom tiderna. Det tidigare rekordet innehas av Romelu Lukaku som anslöt från Chelsea för 31 miljoner pund 2014.

Samtidigt som Sigurdsson väntas gå till Everton kan det vara så att Ross Barkley försvinner. Tottenham har visat stort intresse under sommaren och nu när Sigurdsson värvats in kan det finnas en öppning för Pochettino att hämta engelsmannen. Men Barkley är inte den enda spelaren Spurs har på radarn, även Davinson Sanchez från Ajax är intressant.

Övriga nyheter

  • Spanjoren Joselu, senast i Stoke, har skrivit på ett treårsavtal med Newcastle.
  • Arsene Wenger bekräftar att Jack Wilshire stannar i klubben, detta trots att mittfältaren deklarerat att han vill bort från klubben.
  • Stoke City står för en minibomb: Jese Rodriguez från PSG lånas in under säsongen.
  • Dimitar Berbatov kan vara på väg att skriva på för en ny klubb. Anfallaren spenderade förra säsongen i grekiska PAOK och ska enligt Sky Sports vara på gång till Kerala Blasters i indiska ligan, för övrigt samma klubb som Wes Brown blev klar för igår.
  • Juventus sägs vara intresserade av Marouane Fellaini, detta efter att man gåt bet på Nemanja Matic som gick till Manchester United. Spontant känns det inte som att Fellaini är så betydelsefull för United så en övergång borde inte vara alltför svår för Juve att genomföra.

Betta på Premier League hos Expekt och få en grym välkomstbonus på köpet. Registrera dig nu!

Expekt (310120 no bgr)

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se