Hem nyheter Du är här

Sexpoängsmatch i Manchesterderbyt

Att Manchester United och Manchester City har mycket att spela för är knappast en överdrift. I kvällens derby är det inte bara tre poäng som står på spel utan det handlar om så mycket mer. Det kommer definiera säsongen, om något lag plockar tre poäng ser vägen mot Champions League ljus ut. En förlust kan göra att man hamnar utanför topp 4 och det skulle i så fall bli ett rejält misslyckande, oavsett vilket lag det blir.

Förutsättningarna i lagen

United har en lång skadelista där framför allt Marcus Rojo, Paul Pogba och Zlatan kommer bli kännbara tapp. Juan Mata, Chris Smalling och Phil Jones har varit borta så pass länge att United räknat bort dem. Det innebär att José Mourinho tvingas laborera om i laget. Fellaini väntas ta Pogbas plats på mittfältet, Darmian går in i backlinjen och Marcus Rashford startar längst fram. Det är inga optimala förutsättningar för United, men å andra sidan är det precis såna här matcher Mourinho älskar. Man får inte glömma bort att de utmanövrerade ett mycket starkt Chelsea och tog tre poäng…

City har också dragits med en del skadebekymmer men det ser inte riktigt lika nattsvart ut. Det har varit några frågetecken i laget som nu tycks ha rätats ut. Sergio Agüero, Fernandinho, Stones och David Silva har alla varit osäkra på spel men de är nu redo. Vad gäller Gabriel Jesus och Bacary Sagna får vi se hur det blir, inget är bestämt där ännu.

Tips

2-1 till Manchester City

Det är sannerligen ingen lätt match att tippa. Båda lagen har blandat och gett väldigt mycket under säsongen. Men med tanke på Uniteds dystra skadeläge känns inte mittfältet med Fellaini och backlinjen utan Rojo helt övertygande. City har mer fart och fläkt i laget vilket till slut borde fälla avgörandet.

Ser man till oddsen är också Manchester City favoriter, de står nu i 1.90@Unibet.

Unibet bonus

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se