Hem nyheter Du är här

Real Madrid vs Atletico Madrid – slaget om huvudstaden

Real Madrid vs Atletico Madrid

Stämningen är uppskruvad inför det glödheta derbyt mellan Real Madrid och Atletico Madrid i Champions Leagues första semifinal. Nu är det dags att visa vilka det är som regerar i Madrid – här är förutsättningarna.

Real Madrid

I hemmalaget Real är förutsättningarna väldigt goda, de saknar bara Bale, Pepe och Coentrao. I övrigt är hela truppen tillgänglig för spel. Benzema som tidigare varit osäker till spel är nu 100 % redo och väntas starta. Med tanke på att Varane nu äntligen är tillbaka blir det intressant att se om Zidane fortsätter med Nacho eller låter Varane spela. Det mest tyder på det sistnämnda, i alla fall om man ska tro spanska medier.

Det blir också intressant att se vem som ersätter Bale, blir det Isco, James Rodriguez eller kanske Asensio?

Formen är på uppåtgående, och nu har man 4 vinster på de 5 senaste matcherna.

Atletico Madrid

Atletico har revansch att utkräva efter några kännbara förluster i Champions League mot Real genom historien. Vi alla minns säkert den otroligt spännande finalen förra säsongen där Real till slut drog det längsta strået på straffar, eller 2013/2014 då Real vann i förlängningen. Ännu ett uttåg för Atletico mot ärkerivalen vore såklart väldigt tungt.

De har dock några fler bekymmer inför matchen, till exempel ytterbackspositionerna. Nu är Juanfran, Vrsaljko och Gimenez borta, vilket innebär att den orutinerade Lucas Hernandez väntas starta.

Någon som däremot är tillbaka är Kevin Gameiro, den franske anfallaren som varit borta på grund av skada en längre tid. Även Carrasco är tillbaka och med i truppen nu.

Atletico har 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust på de senaste 5 matcherna.

Inbördes möten 2016/2017

  • Atletico Madrid vs Real Madrid 2-0 (Copa del Rey)
  • Real Madrid vs Atletico Madrid 2-2 (Copa del Rey)
  • Atletico Madrid vs Real Madrid 0-3 (La Liga)
  • Real Madrid vs Atletico Madrid 1-1 (La liga)

Odds:

  1. Real Madrid (1.74) X. (3.60)  2. Atletico Madrid (5.10) 

Bethard bonus