Hem nyheter Du är här

Profilstarkt Galatasaray invaderar Östersund

galatasaray

För lilla Östersunds FK blir matchen mot Galatasaray ikväll den största i klubbens historia. Att Östersund skulle få möta ett lag som Galatasaray var det ingen som kunde förutspå för 2005 då klubben låg i Division 2. 

Många profiler i Galatasaray men ingen Sneijder

Storstjärnan Wesley Sneijder finns inte med i Galatasarays trupp som rest upp till Jämtland. Varför är lite oklart men holländaren har ryktats lämna klubben för Sampdoria, så det är möjligt att det har med det att göra. Dessutom har hans tröjnummer 10 givits till Younes Belhanda.

Sneijder i all ära, men det finns en hel del andra namn som Graham Potters mannar får se upp med. Till exempel Tolga Cigeri, Younes Belhanda, Ryan Donk, Eren Derdiyok, Bafetimbi Gomis och inte att förglömma, målvakten Fernando Muslera.

Galatasaray har med sig en stabil bortaklack på närmare 1000 man, en stor del av dem har rest från övriga delar av Sverige.

Ken Sema och Samman Ghoddos tillbaka i elvan

Östersunds två bästa offensiva spelare, Sema och Ghoddos är tillbaka i startelvan efter att ha missat senaste matchen mot Jönköping. Och självförtroendet är det inget fel på, så här sa Ghoddos till OSD Sport inför matchen: ”Jag tycker det är är en drömlottning. Det är ju fantastiskt att få möta ett av de bästa lagen direkt. Efter att vi har slagit ut dem så blir det kanske lättare motstånd”.

Vi får väl se om han får rätt, den gode Ghoddos. Men ÖFK har i alla fall fördel i det att man är mitt uppe i säsongen medan Galatasaray är mitt inne i sin försäsong och ska spela ihop alla nyförvärv.

Jämtkraft Arena har rustats upp för närmare 10 miljoner kronor inför matchen. Bland annat har en helt ny konstgräsmatta anlagts, ny sittplatsläktare byggts och medieutrymmen förbättrats. Biljetterna är slutsålda sedan länge så vi kan räkna med en häftig inramning!

Matchen börjar 19:00 och sänds på Eurosport 1. 

Spela på Europa League hos ComeOn

Comeon bonus