Hem nyheter Du är här

Polen-Sverige: Pawel Cibicki i fokus

cibicki

Pawel Cibicki har polska föräldrar och representerat landet på U20-nivå. Reaktionerna när han sedan valde Sverige blev allt annat än positiva i Polen. Nu möter han sina landsmän med Sverige i en match som blir speciell på många sätt. 

Kan fortfarande välja Polens A-landslag

”Han är som en liten flicka som lägger flera timmar i ett köpcentrum bara för att välja en klänning”. Så skrev den polska tidningen Weszlo efter Cibickis landslagsbyte. Polska medier, landslagschefer och fans ser bytet som ett stort svek, för enligt landslagets presschef hade Cibicki lovat dem att spela för Polen.

Sista ordet är ännu inte sagt, för han kan fortfarande välja A-landslaget då han inte representerat det svenska A-landslaget. Men om han är sugen på det efter alla polska reaktioner är tveksamt.

Cibicki och Strandberg i kvällens startelva

Nyss nämnde Cibicki återfinns som vanligt i Håkan Ericssons startelva, den här gången tillsammans med Carlos Strandberg på topp. Gustav Engvall som startade i fredags mot England och gjorde en svag insats får alltså nöta bänk ikväll. Enligt expressen gör Ericsson en annan förändring, det är att Niclas Eliasson går in istället för Alexander Fransson.

Hela startelvan i sin helhet:

Anton Cajtoft

Linus Wahlqvist – Filip Dagerstål – Jacob Une-Larsson – Adam Lundqvist

Simon Tibbling – Kristoffer Olsson – Melker Hallberg – Niclas Eliasson

Pawel Cibicki – Carlos Strandberg

Så ställde Blågult upp på den avslutande träningen inför kvällens match, så det är alltså inte bekräftat ännu. Den officiella startelvan släpps en timme innan matchstart, d.v.s 19:45 ikväll.

Om det ska bli ett Blågult avancemang krävs en seger ikväll. Detsamma gäller Polen som är det enda poänglösa laget i gruppen.

Odds:

Polen 2.95 – X 3.40 – Sverige 2.65 @ Bethard

Bethard bonus

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se