Hem nyheter Du är här

Östersund ställs inför sitt tuffaste test

 

bilbao

ÖFK har chockat hela fotbolls-europa med sina insatser i Europa League så här långt. Efter segrar mot Zorya Luhansk och Hertha Berlin samt ett oavgjort resultat mot Athletic Bilbao leder nu Östersund gruppen. Chansen att gå vidare är stor, men först väntar ett riktigt svårt möte med Athletic Bilbao på bortaplan i kväll.

Full fart framåt för Bilbao

Athletic Bilbao ligger oerhört skrynkligt till i gruppen då man enbart plockat två poäng. I kväll blir det således vinna eller försvinna som gäller. Därför kan vi räkna med full fart framåt för spanjorerna redan från start.

Formen är dock väldigt dålig så det är svårt att säga var man står i dagsläget. Förlust senast mot Barcelona, det är väl inte mycket att orda om, men innan dess torskade man mot Leganes. Och innan dess lyckades man bara nå oavgjort mot Östersund. Så Athletic Bilbao är i gungning, det är ingen tvekan om det. Det som talar för en rejäl anstorming här är att Bilbao är i inledningen av sin säsong, som för övrigt verkar bli ett mellanår. Det finns med andra ord ingen anledning till att de inte kommer gå för fullt här, tvärtom kan det snarare bli så att Europa League blir Bilbaos stora chans att åstadkomma något den här säsongen.

Hur hanterar ÖFK matchandet?

Den stora frågan för Östersund är hur man väljer att matcha laget. ÖFK har ju som bekant en otroligt viktig match på söndag som avgör huruvida man får spela Europa nästa år eller inte. Samtidigt har man det inte i egna händer utan är beroende av att DIF förlorar. Europa League har man dock en riktigt bra chans att avancera ifrån.

Speltips

Bilbao (-1.5) 

2.10 @ Interwetten

Jag tror att Bilbao kommer vinna det här ganska komfortabelt. Visst, ÖFK spelade i princip ut dem senast, men då var det på konstgräs – i minusgrader. Nu är det andra bullar och jag har svårt att se Bilbao göra en lika dålig match på hemmaplan som man gjorde på Jämtkraft Arena. Speciellt inte med tanke på att man har kniven mot strupen.

Det tar stopp för Östersund, Bilbaos motivation och klass kommer betala av sig i kväll.

Spela på Europa League hos Interwetten och få en grym välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kr!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se