Hem nyheter Du är här

Örebro gör processen kort med ett avsågat HBK

 

ösk

Fredagsmatch i Allsvenskan och ett möte mellan niondeplacerade Örebro och jumbon HBK. Kanske inte den sexigaste matchen på förhand, men det spelar ingen roll eftersom vi har hittat stort spelvärde i den raka ettan.

Örebro är oberäkneliga, ena dagen kan man gå ut och vinna mot Malmö för att andra dagen förlora mot AFC. Det är därför svårt att placera in dem i någon slags formkurva. Men det man kan konstatera är att ÖSK aldrig kryssar, senaste oavgjorda resultatet var för 11 matcher sedan. På hemmaplan är ÖSK dock någorlunda mer stabila och har 7 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster. Det gör dem till seriens sjätte bästa hemmalag.

Skador och avstängningar: Kennedy Igboananike

Halmstads BK går av allt att döma mot degradering till Superettan. Med tre matcher kvar har HBK 8 poäng upp till kvalplats, det klarar de inte av helt enkelt. De var lite på gång där efter sommaruppehållet, men när Johan Oremo gick sönder så kändes det som att det sista hoppet övergav dem. De senaste matcherna har HBK sett tämligen håglösa och ointresserade ut. Matcherna som återstår blir bara en transportsträcka inför nästa säsong i Superettan. 

Skador och avstängningar: Johan Oremo

Speltips

Rak etta, Örebro – 1.74@ComeOn

Jag har svårt att se något annat än att Örebro vinner. Av flera skäl:

  • ÖSK är seriens sjätte bästa hemmalag
  • HBK är seriens sämsta bortalag
  • ÖSK har större offensiv kvalitet i laget med b.la en Nahir Besara i storform
  • HBK är mer eller mindre avsågade. Finns motivationen där?

Spela på Allsvenskan hos ComeOn! Registrera dig nu om du inte redan gjort det. Sätter du in 100 kronor får du 500 kronor att spela för + en pizza hemskickad!

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se