Hem nyheter Du är här

Omöjlig uppgift för Monaco på Juventus Stadium?

juve monaco

Juventus har ett 2-0-resultat att gå på inför returmötet hemma mot Monaco i Champions League-semifinalen. Och nu gäller det för Juve att göra det man är experter på, d.v.s. försvara en ledning. Räkna med en total anstormning från AS Monaco!

Klarar Juventus att hålla ihop försvaret?

Juventus har varit i så många liknande lägen som det man står inför idag. Vi såg det mot Porto, och vi såg det framför allt mot Barcelona. Mot Barca hade man 3-0 inför avgörande matchen på Camp Nou. Resultatet? Juventus parkerade bussen och nådde 0-0, Barcelona var aldrig i närheten av att komma nära.

Inte mycket talar för att de ska klappa igenom idag, även om Monaco är extremt vassa offensivt. Samtidigt känns det som att den här upplagan av Juventus kan hantera vilket lag som helst. På hemmaplan är man dessutom obesegrade sedan augusti 2015.

Senaste fem matcherna: O, V, O, V, O

Skador och avstängningar: Marko Pjaca, Daniele Rugani

Rejäl anstormning från Monaco att vänta

Monaco har bara ett läge: det är att anfalla. Oavsett vilka man möter är det full gas framåt som gäller. Det kan vi se i statistiken också, de har nu 98 gjorda mål på 35 matcher i serien vilket är näst bäst i hela Europa, bara Barcelona är vassare på den punkten.

Det är däremot en till synes omöjlig uppgift som väntar ikväll, och faktum är att bara tre procent av lagen som förlorat med 0-2 i första mötet tagit sig vidare. Att det är just Juventus man möter nu gör knappast saken lättare.

Hoppet står till att Mpappé, Bernardo Silva, Thomas Lémar och Falcao spelar på topp. Gör man det, och får in en snabb boll, då kan det bli en spännande historia.

Senaste fem matcherna: V, F, V, F, V

Skador och avstängningar: Almamy Touré, Pierre-Daniel Nguinda och Gabriel Boschilla

Spela på Champions League hos Unibet

Unibet bonus