Hem nyheter Du är här

Mourinho i Spurs för att vinna titlar

På onsdagsmorgonen nåddes fotbollsvärlden av att det blir José Mourinho som tar över i Tottenham Hotspur efter att Mauricio Pochettino fick gå. Äntligen är ”The Special One” tillbaka i fotbollens finrum igen. Denna gång har han dock lite andra förutsättningar än vad han har haft i tidigare klubbar. Vi tänker då främst på en stramare transferbudget eftersom att det är vida känt att Tottenham inte har samma ekonomiska medel att röra sig med som sina närmsta konkurrenter. Det var mycket därför Pochettino var the perfect match för klubben när han kom in, eftersom att han nyttjade lagets ungdomsakademi till fullo.

Historiskt sett har inte det varit Mourinhos stil. Han har tidigare endast varit i klubbar (förutom Porto) som har haft enorma kapital att lägga ut på nya spelare som redan är färdiga produkter. Oavsett vad man tycker om det har han varit grym på att få alla pusselbitar att falla på plats och få ut mesta möjliga av sina spelare han köpt in. Kanske är det så att han har blivit lovad en stor summa att köpa spelare för av Daniel Levy? Det kan ha varit något han och Levy har kommit fram till när de förhandlade om kontraktet.

Tottenham sitter även på en del spelare med utgående kontrakt som kanske får en nytändning nu och vill stanna kvar. Det är Jan Vertonghen, Toby Alderweireld och Christian Eriksen. Alla dessa spelare har inte levt upp till sin kapacitet under säsongen och om de inte börjar prestera under Mourinho kommer de med all sannolikhet att bli utfrysta då han inte har några problem att visa den sidan. Mer positivt är att han i klubben redan har två spelare av absolut världsklass i Harry Kane och Heung-Min Son som han med all sannolikhet kommer att använda på allra bästa sätt.

Zlatan + Spurs? Oddsen pekar på det

Zlatan till Spurs? – odds 3.00
Betfair Big logo

Vi vet sedan tidigare att Zlatan alltid har hållt Mourinho högt, det är en av hans absoluta favorittränare han jobbat med och det är även vida känt att de två alltid har haft en bra relation. Båda dessa två är även starka karaktärer och lockar till sig rubriker var de än går. Zlatan och Mourinho har tidigare jobbat ihop i Inter och Manchester United och nu har det kommit uppgifter om att Mourinho redan har varit i kontakt med Zlatan för att få över honom till Tottenham. Zlatan söker en ny klubbadress efter hans tid i LA Galaxy och det spekuleras hejvilt var han kommer att gå.

Det känns såklart inte helt osannolikt att det kommer att hända. Det skulle isåfall betyda att Zlatan kommer att agera back-up för Harry Kane. Det är väl inte helt osannolikt att han skulle finna sig i en sån roll nu när han börjar bli lite äldre. För Harry Kane petar han inte, Kane har redan legendstatus i klubben. Runt januari – februari varje säsong brukar Kane alltid dra på sig en skada och vara borta från spel i ca en månad. Vid ett sånt tillfälle skulle det vara perfekt att spela Zlatan, andra tillfällen att spela Zlatan är i vissa av cup matcherna.

Mourinho trofé med Spurs?

Mourinho vinner trofé med Spurs under säsongen – odds 7.00
Mr Green fotboll em 2020

Mr Green erbjuder ett spel på ifall Mourinho redan denna säsong kommer att vinna en trofé. Realistiskt sett har laget störst chans att vinna FA-cupen. Tottenham har såklart fortfarande chansen att gå vidare till slutspelet i Champions League om de vinner hemma mot Olympiakos i nästa gruppspelsomgång, och vem vet, Mourinho har vunnit Champions League två gånger tidigare och med tanke på att klubben gick hela vägen till finalen förra säsongen kan ett lyft med Mourinho som tränare ta dem hela vägen denna gången. Ett inte helt omöjligt scenario är att klubben säljer några av de spelare som inte är önskvärda längre och tar in Dybala och några till stjärnor i januarifönstret.

Rena spekulationer såklart. Annars är en fjärdeplats ingen omöjlighet. Vi vet vilken boost en ny tränare kan komma att betyda för en klubb. Det blir ofta ett lyft som brukar hålla i sig i ca 10 omgångar för att sedan stabilisera sig då klubben landar i vardagen igen. Med det känns det som att en Champions League plats är inom räckhåll, det är ingen trofé, men antar att det är ett krav för Mourinho att uppnå den här säsongen. ”The Special One” är återigen tillbaka i Premier League med ett bra spelarmaterial att förfoga över.

Spela på Mourinho som månadens tränare

Detta känns som ett spel som har alla möjligheter att gå in. Förmodligen är det ett pris som han kommer att vinna ganska tidigt med den boost en ny tränare oftast för med sig. Det kommer troligtvis att bara gå av farten. Spurs har en riktigt bra trupp som bara går och väntar på det där lyftet. Det lyftet som alla har gått och väntat på. Vi har bara sett glimtar av det under säsongen då laget fullkomligt körde över Röda Stjärnan i Champions League för att sedan nästa match i ligan återigen falla in i de ständigt återkommande oavgjorda resultaten.

Det behövs en injektion och Mourinho kan vara precis den positivitet klubben behöver, där de även kan på riktigt drömma om titlar. Mourinho är en av världens bästa tränare idag och vet hur man vinner trofeér och även attraherar stora namn. På köpet får Spurs en tränare som stora spelare kommer att vilja jobba med och därför kommer de att ha det betydligt lättare att locka till sig spelare. Framtiden ser mycket ljusare ut i norra London än vad den har gjort på länge och fansen kan börja drömma om stordåd igen.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se