Hem nyheter Du är här

Odds på Masters Turnering 2021 (Betting Guide)

Masters eller US Masters som den också heter är en golftävling som avgörs i USA. Årets turnering blir den 85:e upplagan av golftävlingen som avgörs på den beryktande golfbanan Augusta National Golf Club. Masters är en av de fyra stora golftävlingarna som varje år spelas. För att delta i Masters så behöver man få en inbjudan och det är enbart spelare som får en inbjudan som kan delta. Inbjuden blir man som spelare om man tidigare har vunnit tävlingen, vunnit PGA-touren, spelat bra under året eller är en spelare som håller högt standard. Totalt är 84 spelare som blivit inbjudna till tävlingen 2021. Ingen svensk har någonsin lyckats med bedriften att vinna US Masters. Jonas Blixt är den spelaren som varit närmast av svenskarna då han slutade på en delad andra plats 2014.

VinnareMasters Turnering odds
Dustin Johnson11.00
Jon Rahm11.00
Bryson DeChambeau13.00
Jordan Spieth13.00
Xander Schauffele15.00
Justin Thomas15.00
Rory McIlroy17.00
Brooks Koepka21.00
Patrick Cantlay26.00
Hideki Matsuyama26.00
Tony Finau29.00
Patrick Reed29.00
Daniel Berger34.00
Viktor Hovland34.00
Collin Morikawa34.00
Webb Simpson34.00

18+ | www.stodlinjen.se| Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller|

Favoriter inför Masters 2021

Då mastersturneringen förra året blev framflyttad till följd av pandemin så spelades US Masters 2020 så sent som i november. Då vann Dustin Johnson på tjugo under par. Fem bollar bättre än tvåan Im Sung-Jae. Det är även Dustin Johnson som är favoriten att återigen vinna tävlingen den här säsongen. Bakom honom hittar vi flera av spelarna som var högt upp i tabellen även i Masters i fjol. Rory McIlroy och Justin Thomas som anses vara de två största hoten mot Dustin Johnson slutade båda topp fem under fjolårets tävling. För svensk del så är Henrik Stenson inte rankad bland favoriterna i tävligen och att Stenson skulle gå och vinna hela tävlingen ger hela 170.00 gånger pengarna hos Campobet.

Vinner Dustin Johnson Masters för andra året i rad?

Var och när spelas Masters 2021?

Tävlingen avgörs 8–11 april och kommer som alltid att spelas på Augusta National Golf Club som ligger i Georgia i USA. Banan anses av många vara en av världens finaste banor och är en väldigt exklusiv golfklubb där enbart inbjuda medlamar har tillgång att kunna spela. Masters 2021 kommer vara den 85:e gången som tävlingen spelas och det är 84 stycken spelare som är med och tävlar. Alla spelare kommer att spela minst två rundor. Men för att få fortsätta att spela efter dag 2 och fullfölja tävlingen så krävs det att man är placerad topp 50 för att få fortsätta spela.

Fakta och statistik om Masters

Banan som tävlingen spelas på anses av många både vara en av de finaste men också en av de svåraste banorna i världen. Detta gör att en hole in one på Augusta National Golf Club är något som inte många har lyckats med. Under de 85 åren som tävlingen har pågått har 31 spelare gjort en hole in one på något av hålen. Jeff Sluman är den enda spelaren som gjort en hole in one på banans fjärde hål. Fem spelare har gjort hole in one på banans sjätte hål, tre spelare på banans tolfte hål och resterande har gjort hole in one på banans sextonde hål. Justin Thomas är den senaste som gjort en hole in one på Masters, det var under 2019.

Jack Nicklaus är den spelaren som vunnit masters flest gånger då han vunnit tävlingen vid sex olika tillfällen. När han vann sin sista masters 1986 så var han vid tillfället 46 år gammal vilket gör honom även till den äldsta spelaren som har vunnit en masters. Tiger Woods var den senaste spelaren som har vunnit två masters på rad när han vann tävlingen 2001 och 2002. Från 1934 och fram till 1961 var det enbart amerikanska spelare som lyckades vinna tävlingen. Men 1961 bröt Gary Player den trenden då han som sydafrikan vann tävlingen. Guan Tianlang är den yngasta spelaren som deltagit i en masters. Den kinesiska spelaren fick en inbjudan 2013 att vara med i masters och då var han enbart 14 år gammal.

Olika speltyper av masters 2021

Eftersom Masters är en av de största golftävlingarna så satsar även spelbolagen extra mycket när det kommer till att erbjuda mycket odds på evenemanget. Förutom att erbjuda vem som vinner hela masters så kommer du som spelare att kunna hitta massa andra odds alternativ till masters. H2H mellan spelare, vilka som slutar på pallen. Each-way betting för vinnare och placering topp 5. Om det blir någon hole in one i turneringen, om en spelare klarar de de två första kvaldagarna och får spela vidare. Detta och mycket mer kommer du hitta hos de olika spelbolagen när det kommer till andra speltyper och odds.

Kommer någon spelare att göra en hole in one?

Campobet har oddsen

Svenskar i Masters 2021

Henrik Stenson är den enda svensken som har fått en inbjudan att delta i mastersturneringen 2021. Stenson har varit inbjuden till tävlingen alla år sedan 2006. Stensons bästa placering i masters var 2018 då slutade han på en femte plats i tävlingen.

Den första svensken som fick vara med och spela i masters var 1989 när Christian Härdin var med och tävlade. Sedan dess har ett drygt 20 tal svenska spelare varit med och tävlat i masters genom åren. Henrik Stenson är den svensk som varit med och spelat masters vid flest tillfällen.

Var sänds Masters 2021?

Det är TV4 och C More som har rättigheterna att sända mastersturneringen. Hela tävlingen kommer att sändas på C More. Men även stora delar av tävlingen kommer att gå att följa via den linjära tv-kanalen TV12.

Bästa spelbolagen till Masters 2021

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100 kr gratisspel
  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Minsta odds 1.40
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
% till 0 kr
  • Kommer troligen snart!
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
  • 100% upp till 100 kr
  • Omsättningskrav x6
  • Minsta odds 1.75
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Missa inte: Formel 1 Odds: Betta på Formel 1 Säsongen 2021

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se