Hem nyheter Du är här

Ludwig Augustinsson flyttar till spansk storklubb!

Vänsterbacken i det svenska landslaget Ludwig Augustinsson lämnar Bundesliga och Werder Bremen efter fyra säsonger. Ny klubbadress för Augustinsson blir den spanska storklubben Sevilla. Augustinsson följer därmed inte med Werder Bremen som åkte ut Bundesliga förra säsongen utan i stället för spel i 2.Bundesliga kommer nu Augustinson få ställas mot Barcelona, Real Madrid och andra storklubbar i den spanska ligan.

Hans insatser i Werder Bremen

Ludwig Augustinsson kom till Werder Bremen säsongen 2017/2018 efter att ha gjort tre säsonger i den danska storklubben FC Köpenhamn. Augustinsson tog direkt över platsen som vänsterback och har sedan hans ankomst i Bremen varit en ordinarie startspelare. Han fick dock säsongen 2019/2020 till stora delar förstörd av skador. Förra säsongen var han dock tillbaka i gott slag och startade i stort sett alla matcher i Bundesliga. Och trots att Werder Bremen som lag inte alls fick det att stämma och fick efter säsongen lämna Bundesliga så drog Augustinssons insatser på planen till sig intresse för större klubbar. Det var därför ganska väntat att Augustinsson inte skulle följa med sina lagkamrater till 2.Bundesliga utan målet var i stället att han skulle flytta till en annan klubb. När sedan Sevilla visade sitt intresse och presenterade sitt bud så stod det ganska snart klart att Augustinsson lämnar Bundesliga för spel i La Liga framöver. Sevilla presenterade Augustinsson som spelare den 15 augusti och han kostade Sevilla 4.5 miljoner euro att köpa loss.

Statistik från Ludwig Augustinssons säsonger i Werder Bremen

SäsongMatcherMål
2017/2018331
2018/2019391
2019/2020151
2020/2021280

Vad väntar Augustinsson i Sevilla?

För Ludwig Augustinssons del så betyder flytten till Sevilla att han nu hamnar ett steg högre upp i fotbollens hierarki. I stället för att spela i ett lag som slåss om sin överlevnad i Bundesliga kommer ha nu i stället till en klubb som är med och slåss om topplaceringarna i spanska La Liga men som även strävar efter att ha framgångar ute i Europa.  I Sevilla kommer Augustinsson slåss med argentinaren Marcos Acuna som Sevilla värvade in från Sporting CP för 11 miljoner euro inför förra säsongen. Acuna spelade även alla matcher förra säsongen förutom när han var skadad. Så det kommer bli en tuff utmaning för Augustinsson att försöka slå sig in i startelvan i Sevilla. Klubbens mål den här säsongen är att vara med och utmana om ligatiteln men framför allt om att ta en plats till Champions League. Sevilla slutade förra säsongen fyra i tabellen vilket innebär att Augustinsson kommer även få vara med och spela Champions League den här säsongen då Sevilla går direkt in i gruppspelet. 

Landslagsplatsen

Ludwig Augustinsson är lite av en favorit hos förbundskaptenen Janne Andersson och hans flytt till storklubben Sevilla kommer nog inte göra att hans chanser till att få starta som vänsterback i landskamperna kommer att minska. Han slåss främst om startplatsen i landslaget med Pierre Bengtsson och Martin Olsson, men de senaste åren har Augustinsson varit det givna förstavalet när han hållit sig skadefri.

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se