Hem nyheter Du är här

Live-odds: Saker att tänka på

Spel om pengar är en marknad som har ökat mycket snabbt under de senaste åren. Det uppskattas att 51% av jordens befolkning tar del av pengaspel någon eller några gånger per år. Varje år har marknaden vuxit med hela 23% och online-spel om pengar har ökat hela 500% mellan åren 2003-2012. Under första halvan av 2013 omsattes över 19,7 miljarder kronor bara på den reglerade svenska spelmarknaden.

I takt med att infrastrukturen förbättras öppnar sig hela tiden nya möjligheter och något som är på frammarsch just nu är liveodds. Liveodds ger spelaren möjlighet att satsa pengar på händelser i framförallt olika sporter under tiden som sporten pågår. Inom ishockey kan spelaren t.ex. satsa på vem som gör första målet, vem som får första utvisningen, eller vilket lag som leder när första perioden tar slut. Under hela tiden som matchen pågår beräknas olika odds och spelaren erbjuds möjlighet att satsa pengar på olika händelser.

Viktigt att tänka på vid live betting

Viktigt att tänka på när man spelar med live betting är att oddsen förändras snabbt. Säg till exempel att spelaren bestämmer sig för att satsa en slant på att favoritlaget tar hem segern med 4-0 till oddset 2,5 gånger pengarna. När sista perioden återstår och favoritlaget leder med 3-0 är oddset kanske bara 1,1 gånger pengarna.

En annan viktig sak att ta med i beräkningen är att eftersom liveodds förändras snabbt måste beslut att satsa eller inte satsa också tas snabbt. För att undvika att ta dåliga beslut i stridens hetta kan det vara bra att i förväg sätta upp en strategi för vilka situationer som är värda att satsa pengar i. Låt säga att spelaren bestämmer sig för följande redan innan matchen börjar: Om inga mål har gjorts i första perioden och andra perioden startar med de bästa anfallarna inne på planen, så lägg en slant på att det blir mål, eller avstå annars. Detta ger spelaren möjlighet att i lugn och ro se över sina strategier innan matchen.

Kontrollerad live-betting

Bestäm också i förväg hur mycket pengar det är ok att förlora under en och samma match. Tänk på att alla spel och odds är beräknade för att ge spelföretaget en vinst och den vinsten måste någon eller några spelare stå för. Spelar du för mycket och behöver hjälp att sluta kan du besöka ”lotteriinspektionens” eller ”svenska spels” hemsidor för mer information.

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se