Hem nyheter Du är här

Kobe Bryant – En av de största idrottsprofilerna genom tiderna

I vanliga fall fokuserar vi på Barabetting mest på speltips i fotboll, hockey och andra sporter. Idag har vi dock valt allt lägga fokus på en av de största idrottsprofilerna genom tiderna, Kobe Bryant som så tragiskt gick bort igår (26-01-20). Kobe Bryant är tillsammans med Michael Jordan och LeBron James den största NBA profilen i modern tid. Han spelade hela sin 20-åriga karriär som Shooting guard i ett och samma lag, Los Angeles Lakers, vilket är oerhört sällsynt idag där spelare oftast flera gånger under sin karriär byter klubbar. Klubben han även skulle komma att vinna flertalet mästerskap med.

Fem mästerskapstitlar med sitt Lakers

Han vann NBA mästerskapet hela fem gånger med sitt Lakers. Tre mästerskap vann han tillsammans med Shaquille O´neal mellan åren 2000-2002. Det skulle dröja ett par år innan han tog hem mästerskapet till staden igen, men säsongerna 2009 och 2010 bar han sitt Lakers mer eller mindre ensam fram till ytterligare två mästerskap. Dessutom slog han under sin karriär flertalet rekord och blev säsongen 2008 utsedd till NBAs bästa spelare det året. Anledningen till hans bortgång var att han skulle följa med sin dotter på en basketmatch han själv skulle coacha. Det hela fick dock ett oerhört tragiskt slut eftersom att helikoptern de färdades i kraschade.

Vi minns honom som en av de största

I och med att han är en av de största profilerna i NBAs historia (vissa anser att han är den störste genom tiderna) betydde han oerhört mycket för så många människor både på och utanför planen. Han spelade i Lakers mellan åren 1996-2016 och hade precis påbörjat ett nytt kapitel i sitt liv. Endast 41 år gammal lämnar han sin fru och tre barn efter sig. Oerhört tragiskt att det tog slut på det här sättet för Kobe Bryant och hans dotter. Vi kommer att komma ihåg honom som en av historiens bästa spelare genom tiderna.

Kategorier: