Hem nyheter Du är här

Klassikermöte i Hockeyallsvenskan

ssk

Två gamla storheter ställs mot varandra i Scaniarinken i kväll, Södertälje mot Björklöven. Men det är långt ifrån ett toppmöte i svensk hockey numera, det är (tyvärr) två lag i den undre halvan av sveriges näst högsta serie som drabbar samman.

Bra form i SSK

Efter en mardrömsstart fick hemmasonen och klubbikonen Mats Waltin foten. In kom Nichlas Falk och då har det blivit ordning på torpet. SSK har 7 vinster och 2 förluster på de 9 senaste matcherna, och helt plötsligt kan fansen lyfta blicken i tabellen. Även fansen har hittat tillbaka till Axa Sports Center (Scaniarinken).

För SSK:s del finns revansch att utkräva. Förra mötet mellan lagen slutade med en komfortabel 4-1-seger för Björklöven. Och ser man till de senaste åren har Löven ett klart övertag.

En spelare som vill vara med och vända trenden är Niklas Grossman, den gamla NHL-legendaren är tillbaka i laget efter en tids skadeproblem. Men den främsta spelaren i SSK nu, och kanske i hela ligan, är Fredric Weigel. Passningseniet Weigel leder den interna poängligan med 11 poäng på 15 matcher.

Omvända roller i Björklöven

Björklöven är i precis samma läge som SSK – fast tvärtom. De började väldigt bra och framstod som ett givet topplag, men därefter har det gått käpprätt åt helvete. Nu har man enbart 5 förluster och 1 vinst på de 6 senaste matcherna. Så det börjar blåsa kallt däruppe i norr, nu är det onekligen dags att steppa upp.

I Björklöven finns det framför allt 4 spelare som är värda att hålla koll på. Austin Farley, tvåa i poängligan på 16 poäng, är givetvis en av dem. Axel Ottosson (egen produkt) på 12 poäng, Fredric Andersson (SSK-fostrad) och Alex Hutchings på 11 poäng är tre andra värda att nämnas.

Spela på Hockeyallsvenskan hos Nordicbet