Hem nyheter Du är här

Kan Bajen störa Blåvitt?

göteborg bajen

Det är dags för stormöte på Gamla Ullevi när Göteborg och Hammarby drabbar samman inför storpublik. Och det är två lag som har en hel del att förbättra vad gäller anfallsspelet. Lossnar det för något av lagen ikväll?

En match som på förhand bör passa Hammarby

Jakob Michelsen har fått kritik för lagets oförmåga att föra spelet mot sämre lag, med all rätt. Insatsen mot Sundsvall hemma i förra omgången var en rejäl besvikelse för de grönvita. Det är en sådan match man bara ska vinna, men då måste man sätta sina chanser också. Fråga bara Pa Dibba…

Mot lite mer namnstarka lag har man dock agerat precis som man ska göra. I derbyt mot AIK låg de helt rätt i positionerna och släppte inte till någonting. Något liknande kan vi nog räkna med idag. Det är Blåvitt som har pressen på sig att föra spelet, vilket kan öppna upp för en ganska gynnsam matchbild för Bajen.

Michelsen får dock klara sig utan Kennedy, Leo Bengtsson, Mario Musa, Romulo och troligen Aidoo. Det är väl framför allt Kennedy och Aidoo som är de stora avbräcken här. Just Kennedy hade nog behövts i en sån här match då han är en av få i laget som kan hålla i bollen och slå öppnande passningar.

 

Pressen ökar på Blåvitt

Publiken på Gamla Ullevi har ännu inte fått jubla över en seger, och det börjar redan knorras på läktarna. Oavgjort mot Malmö kan man inte säga något om, det är ok, men att inte vinna över AFC – det är långt ifrån ok.

Blåvitt ska kunna prestera mycket bättre anfallsmässigt än vad som varit fallet hittills, speciellt på hemmaplan. Nu ställs man inför en tuff uppgift mot ett tight Hammarby-försvar. Tillbaka i laget är dock Elias Omarsson, vilket innebär att Jörgen Lennartsson har ett starkt anfallsalternativ till förfogande.

Den stora frågan är vem som ska stiga fram i laget. Blir det Rieks, Diskerud, Omarsson eller kanske Hysén? Ingen har riktigt gjort det hittills, så det är hög tid att någon gör det ikväll om inte den stora sågen plockas fram.

De bästa oddsen på matchen hittar du som vanligt hos Nordicbet!

Nordicbet bonus