Hem nyheter Du är här

Inför Vardar-MFF: Malmö har statistiken emot sig

rosenberg

På en riktigt kass arena i Makedonien med bedrövligt gräs ska Malmö FF spela säsongens viktigaste match. Efter 1-1 på hemmaplan är pressen hård på MFF som måste göra mål mot Vardar för att gå vidare.

Statistiken talar emot Malmö – 26 procents chans att avancera

Lag som fått med sig 1-1 i första matchen på hemmaplan i europacup-kval har enbart gått vidare i 26 procent av fallen sedan 1950-talet. Detta enligt data från Gracenote, men riktigt så små chanser vill jag inte ge Malmö. De visade i första matchen att man är ett snäpp över Vardar i kvalité, men det kommer inte bli lätt. MFF är piskade att göra mål för att gå vidare och till sin hjälp har man Markus Rosenberg som är redo för spel igen. Vill det sig riktigt illa kan det faktiskt bli Rosenbergs sista framträdande i Europaspel för MFF, förutsatt att han lägger av efter säsongen och att Malmö åker ut.

Enligt rapporter från MFF ställer Magnus Pehrsson upp med följande elva:

Wiland
Tinnerholm, Brorson, Nielsen , Konate
Eikrem, Christiansen, Lewicki, Yotun, 
Rosenberg, Berget

Detta innebär således att Pawel Cibicki ställs åt sidan, vilket inte är helt orimligt sett till att han inte nått upp till samma nivå han hade i inledningen av säsongen.

Vägskäl även för Daniel Andersson – gasa eller bromsa?

Skulle MFF inte gå vidare kan det bli ett lugnt sommarfönster för sportchefen Daniel Andersson. För det finns ingen anledning att värva in stora namn om man blir utslagen ur Europaspel. Går man vidare däremot då finns det läge att gasa på. Så den här matchen kan definiera ”Dannes” sommarfönster.

Speltips

Jag tror Malmö kommer ta det här, men det blir inte lätt. Arenan och framför allt gräsplanen sägs vara i undermåligt skick, men Malmö är klassen bättre än Vardar och bör vinna. Här spelar jag raka tvåan till 1.90 hos Unibet.

Unibet (310120 no bgr)