Hem nyheter Du är här

Inför det stekheta Stockholmsderbyt

djurgården vs aik

Ikväll är det dags för årets andra stockholmsderby, och den här gången är det tvillingklubbarna Djurgården och AIK som drabbar samman på Tele2 Arena. Här ger vi dig förutsättningarna inför matchen.

Djurgården vill vända den dystra trenden

Det har väl knappast undgått någon att Djurgården och derbyn inte har slutat väl. Blåränderna har inte vunnit mot AIK eller Hammarby på sex år. Nu känns det dock som att man har en stor chans att plocka en trea. Laget är i bra form och har tre vinster och två oavgjorda på de fem senaste matcherna. Den enda spelare som är otillgänglig är Haris Radetinac som ännu inte är i matchdugligt skick.

För Djurgårdens del får ”gubbarna” Isaksson, Olsson och Kim Källström en nyckelroll. Deras samlade rutin från spel på absoluta världsnivån kommer bli oerhört betydelsefull i en sån här match.

I övrigt blir det intressant att se hur Özcan Melkemichel ställer upp. Den stora frågan är huruvida Jesper Karlström eller El-Kabir kommer starta. Förra matchen startade den förstnämnda men byttes sedan ut mot El Kabir i andra.

Stökig uppladdning i AIK

Efter den tragiska matchfixningsskandalen som gjorde att IFK Göteborg-AIK blev uppskjuten har AIK knappast fått en ultimat uppladdning. Inte bara för den mentala delen att en spelare de facto blivit hotad att påverka matchresultatet, utan också för att avstängningarna på Linnér och Sundgren hänger med till denna match.

AIK har fått mycket kritik för sin oförmåga att göra mål, trots det är man ändå med strax bakom toppstriden. Men 7 gjorda mål på 8 mål håller inte om man siktar på guldet, vilket är ett uttalat mål från klubbens sida.

Senaste fem matcherna har man tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Bortsett från nämnda Linnér och Sundgren saknas även viktige anfallaren Henok Goitom samt Haukur Hauksson.

Spela på Allsvenskan hos William Hill

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se