Hem nyheter Du är här

Inför AIK-Djurgården

aik-dif

Norra Europas största hatmöte står inför dörren. AIK möter Djurgården i en match som kan bli oerhört betydelsefull inför höstsäsongen. 

Dödar DIF derbyspöket?

6 år och 17 mållösa derbyn är inget facit någon djurgårdare kan vara stolt över. Tidigare år, och i våras, har AIK varit favoriter och burit favoritskapet. Men nu är det ett annat ljud i skällan. DIF anses av många vara Sveriges bästa lag för tillfället och tittar vi i såväl poängligan och skytteligan återfinns flera djurgårdare i toppen. Man är ett av seriens målgladaste lag och nu har man dessutom fått ordning på defensiven. Ja, allt låter ju så bra. Men sen har vi det där derbyspöket… När ska det vända undrar djurgårdarna. Kanske idag, för nu har man en kraftig medvind i klubben. Jonas Olsson och Felix Beijmo är dock tveksamma till spel, det är två jättetapp.

AIK favoriter enligt oddssättarna

AIK då? Ja, Norling har ju varit kraftigt ifrågasatt då han inte fått ut det mesta av truppen. På hemmaplan hackar spelet vilket är väldigt ovanligt när det handlar om AIK. Tillbaka i laget är nyförvärvet Obasi, en av allsvenskans skickligaste spelare. Det blir oerhört viktigt för dem, och tillsammans med Goitom och Stefanelli har man en på pappret sylvass trio. I övrigt får man passa på att hylla Kristoffer Olsson som verkar ha hittat rätt där i mitten.

Betsafe håller i alla fall AIK som favoriter. De står för närvarande i 2.25 gånger pengarna.

Klackarna väntas köra på långt innan avspark

Djurgårdens fans har annonserat att de tänker invadera Friends Arena och ta plats på den södra läktaren – redan 45 minuter innan avspark. ”Supportrarnas halvlek” har man valt att kalla det, och det är en manifestation som syftar till att visa att man aldrig viker ner sig – trots år av derbyförluster.

AIK tänker inte vara sämre och har gått ut med att de också kommer ösa på långt före matchstart. Vi kan alltså räkna med ett galet drag långt innan matchen ens har dragit igång!

Spela på matchen hos Betsafe

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se