Hem nyheter Du är här

Hur ska Mourinho formera laget mot Celta Vigo?

Skrällchans för Celta mot United

Celta Vigo är inte ett topplag i Spanien, det är inte heller ett lag som är vana att spela i Europa. Som upplagt för United-seger med andra ord? Ja, vi är inte så säkra på det. Visst, United är givetvis favoriter sett till spelarmaterial, men är det någon gång Celta ska ha en chans är det ikväll. United har ju som bekant en riktig helveteslista av skadade spelare, plus ett mycket tufft matchande på två fronter, i ligan och Europa League. Celta har ett betydligt mer gynnsamt skadeläge, och med tanke på kräftgången i ligan kan de enbart fokusera på Europa League.

Celta är inte heller ofarliga, här finns faktiskt ett antal spelare som kan skapa oreda i United-försvaret. Vi tänker främst på Iago Aspas, Pione Sisto, Bongonda och Hernandez. Inga superkända namn kanske, men de håller hög klass.

Formen är dock dålig då de har tre raka förluster i ligan.

Manchester United då? Det är helt omöjligt att veta hur Mourinho ska formera laget med tanke på alla skador. Bortsett från långtidsskadade Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo finns tveksamheter gällande Eric Bailly, Paul Pogba, Phil JonesChris Smallings, Luke Shaw och Timothy Fosu-Mensahs medverkan. Däremot är Juan Mata tillbaka i truppen, men han lär nog starta på bänken.

Trots alla skadebekymmer är United dock obesegrade på de 11 senaste matcherna.

Man kan konstatera att det blir ett sargat lag United ställer upp med ikväll, oavsett vilka det blir. Därför tror vi att Celta har en ganska god chans att åtminstone få med sig ett oavgjort resultat. Som sagt, kryss och United har varit ett gångbart spel den här säsongen.

Kvällens spel – Celta Vigo vs Manchester United X till 3.15@ComeOn

Comeon bonus

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se