Hem nyheter Du är här

Heta känslor inför semifinalen i Confederations Cup mellan Portugal och Chile

vidal

Arturo Vidal har skruvat upp stämningen inför semifinalen mellan Portugal och Chile. Mittfältaren gick hårt åt Portugals storstjärna Cristiano Ronaldo, i en intervju med goal.com pikade han honom rejält.

Arturo Vidal höjer tempen

– Han är en nolla. Han existerar inte ens i mina ögon. Han är en smart jävel, men för mig finns han inte.

Chile slutade tvåa i gruppen bakom Tyskland efter en vinst och två kryss. Inför kvällens match kan de räkna med ett rejält stöd från läktaren. Tusentals Chilenare har gjort resan till Ryssland för att stötta sitt landslag. Inget annat lag kan mäta sig med det stöd Chile får, trots en geografiskt kortare resa.

Samtliga spelare finns tillgängliga för spel, så även målvakten Claudio Bravo som gjorde comeback i sista gruppspelsmatchen efter att ha varit borta sedan april.

Europamästarna Portugal vann sin grupp på målskillnad tack vare storsegern mot Nya Zeeland med 4-0. I kvällens match får de klara sig utan Dortmunds vänsterback Raphael Guerreiro som åkte på en otäck skada i matchen mot Ryssland. Första rapporterna säger att benet är brutet, men det är ännu inte bekräftat.

Tips

X – 3.10@Expekt

Det är två jämna lag som möts med två tydliga stjärnor. Möjligen att Portugal har några fler spelare av högre klass. Men Chile är ett lurigt lag som brukar spela väldigt cyniskt. Detsamma gäller Portugal som är starka defensivt och mycket kryssbenägna.

Expekt