Hem nyheter Du är här

Hammarby jagar revansch mot Elfsborg

elfsborg

Ikväll är det dags för returmöte mellan Hammarby och Elfsborg på Tele2 Arena. Förra mötet slutade 3-0 till boråsarna efter att Samuel Holmén gjort comeback.

Medvind för Elfsborg

Elfsborg har chans att gå om DIF upp på tredjeplats vid seger ikväll, och Magnus Haglunds mannar har en god möjlighet att störa Bajen.

Det är mycket som har fallit på plats för Elfsborg, Lundevall är inne i ett riktigt stim, Samuel Holmén är tillbaka och Issam Jebali har återfunnit sin fina form från höstsäsongen. Då ska man komma ihåg att det blåste rejält i laget under vårsäsongen, Haglund var kraftigt ifrågasatt och drevet var igång. Att resa sig från det och prestera så pass bra som man gör nu, det är otroligt imponerande.

Hektiskt fönster för Hammarby

Hammarby har värvat friskt under sommaren, bortsett från de två danskarna Mads Fenger och Jeppe Andersen har Rebin Asaad och Benny Lekström hämtats in från Halmstad respektive Sirius. Men vi såg ingen positiv effekt av det i förra matchen. Faktum var att Elfsborg dominerade matchen från start till mål, det var aldrig ens nära att Hammarby kunde störa dem.

Den stora nyheten i Bajenlägret de senaste dagarna är att Joseph Aidoo sålts till Belgiska Genk för 15 miljoner kronor, vilket är Hammarbys största försäljning på många år. Det innebär troligen att Marcus Degerlund tar platsen i mittförsvaret tillsammans med Mads Fenger.

Men om jag känner sportchefen Jesper Jansson rätt är sökandet efter en ersättare redan i full gång.

Speltips:

Matchen då? Jag menar att Elfsborg är favoriter i denna match, just nu känns man helt oslagbara. På de senaste 7 matcherna har man 5 segrar och 2 oavgjorda. Jämför det med Bajen som har 3 oavgjorda, 2 förluster och 2 vinster på sina 7 senaste matcher.

Men Hammarby är dock starka på hemmaplan så därför är jag inte beredd att gå all in på den raka tvåan. Därför spelar jag draw no bet på Elfsborg till 1.90 hos ComeOn.

Comeon bonus