Hem nyheter Du är här

Halmstad vs AIK – pressen ökar i Gnaget

Topptippade AIK har varit en rejäl besvikelse i Allsvenskan såhär långt. De parkerar på en 9:e plats, förvisso i en extremt jämn tabell, men det stora problemet är att man bara lyckats göra 5 mål. Frågan är om det lossnar idag borta på Örjans Vall?

Norling måste få fart på anfallsspelet

Det är knappast någon hemlighet att AIK har problem med anfallsspelet, eller mer specifikt målskyttet. De har visserligen spelat ganska bra och haft mycket boll, men vad gör det när man ändå inte gör mål? Nu är det dags för ett flertal spelare att snäppa upp, vi tänker väl framför allt på Kristoffer Olsson. Han har definitivt inte motsvarat förväntningarna hittills, och han är långt ifrån Oforis nivå, än så länge.

Längst fram har den hopplöse Sulejman Krpic ställts åt sidan efter fyra otroligt svaga insatser från start. Men det är fortfarande oklart vem som ska göra målen. Henok Goitom är en bra målskytt även om hans roll snarare är att spela fram medspelarna. Norling har ännu inte hittat den rätta spelaren att sätta bredvid honom. Krpic kan vi räkna bort, han verkar aldrig lyfta. Markkanen har fått några chanser men är inte ett helt optimalt komplement sen har vi Denni Avdic som är en liknande spelare som Goitom fast en klart sämre sådan.

Räkna med att Wesström håller ögonen öppna efter en djupledslöpande forward i sommar, fram till dess får AIK helt enkelt försöka hitta en lösning i spelet.

Mycket stolpe ut för HBK hittills

HBK har inte riktigt haft marginalerna med sig såhär långt. Det är lite svårt att placera dem, ena dagen gör man en toppmatch mot Djurgården (som förvisso slutade med förlust), andra dagen förlorar man mot ett sargat Kalmar FF efter en svag insats.

Offensivt handlar det mesta om hemmasonen Sead Haksabanovic. Den blott 18-årige mittfältaren har snabbt visat att han är en seriens främsta spelare, och det är han som i mångt och mycket bär HBK på sina axlar.

Det som är intressant med Halmstad är att man ser en tydlig skillnad jämfört med det lag som åkte ur Allsvenskan för två år sedan. Precis som då står Janne Jönsson vid sidlinjen, och stommen i laget är i princip densamma. Spelet har däremot förändrats en hel del, nu strävar HBK i högre utsträckning efter att äga spelet och prioritera offensiven. Och där passar spelare som Haksabanovic och nya finländaren Nikolai Alho in bra.

Tips

Det här luktar kryss och mållöst lång väg. AIK har ruskigt svårt att göra mål, och HBK är svåra att luckra upp hemma på Örjans Valls tveksamma gräsmatta. X står i 3.60 och under 2.5 mål i 1.75. Oddsen hittar ni hos SuperLenny!

superlenny