Hem nyheter Du är här

Fredagsderby på västkusten mellan Elfsborg och Häcken

häcken Dags för ännu ett derby på västkusten, och den här gången är det Elfsborg som tar emot Häcken i ”El Plastico” som det ibland kallas med hänvisning till båda lagens underlag. Det är en viktig match för båda lagen då en trepoängare skulle innebära att man hakar på i racet om Europaplatser. 

Elfsborg har vänt trenden

Efter Borås Tidnings avslöjande om missnöjet i spelartruppen mot Magnus Haglund har Elfsborg faktiskt lyckats vända den dystra sviten. På de tre senaste matcherna har de två segrar och en oavgjord. Försvarsspelet som tidigare var riktigt bedrövligt ser nu lite bättre ut. Det återstår att se om det är en tillfällighet eller om Elfsborg verkligen är så här bra. Det finns inga skador eller avstängningar att rapportera om, Magnus Haglund har därmed en full trupp till förfogande.

Häcken är svårbedömda

Det är svårt att sätta fingret på var man har Häcken 2017. Klart är dock att Micke Stahre inte fått igång offensiven på ett önskvärt sätt. För om man ska vara ärlig finns det bra mycket mer att ta av. Nasiru Mohammed, Alexander Farnerud, Paulinho (förvisso skadad nu) och Alhassan Kamara är alla spelare som har potential att leverera på toppnivå.

Formen är sådär får man säga, en förlust, en oavgjord och en vinst på de tre senaste. Saknas i laget gör fortfarande Faltsetas, Paulinho och Jasmin Sudic.

Spela på matchen hos Bet365

bet365