Hem nyheter Du är här

Fredagsderby i Bundesliga

Leverkusen - schalke

Helgen inleds med Ruhrderby i Bundesliga mellan Leverkusen och Schalke – två lag som bara måste vinna om inte Europadrömmen ska släckas.

Leverkusen

Bayern Leverkusen är tillsammans med Wolfsburg den största besvikelsen i Tyska bundesligan den här säsongen. Det var i år de på allvar skulle utmana Bayern München om ligatiteln. En rad profilstarka spelare har hämtats in, däribland den så eftertraktade mittbacken Alexandar Dragovic. Men det har inte gått som någon hade förväntat sig. Laget ligger nu på 13:e plats i ligan, långt upp till topp 6 och Europaplatserna. Faktum är att de är närmare negativt kval, nu är de bara 4 poäng före Augsburg på 16:e plats.

Det man däremot kan lita på vad gäller Leverkusen, det är att det alltid blir massa mål – i båda riktningarna. Målskillnaden är 43/46 vilket tydligt signalerar hur instabila man är.

Inför dagens match saknas två nyckelspelare: Calhanoglu och Bender. Tillbaka är dock Javier Hernandez, men han väntas starta på bänken.

Schalke

Lokalkonkurrenterna Schalke har inte heller gjort någon vidare säsong. De öppnade riktigt svagt men har spelat upp sig en aning efterhand. Nu ligger de på en 12:e plats med 4 poäng upp till topp 6. En vinst är med andra ord ett måste om de inte ska hamna i ingenmansland.

Skadelistan ser dock ganska dyster ut då de saknar Nastasic, Baba, Kehrer, Naldo, Choupo-Moting och Embolo.

Tips

Vi tror på en målrik match mellan dessa två lag. De har inget annat val än att ösa på framåt, för nu krävs tre poäng om det ska finnas någon realistisk chans att spela i Europa nästa säsong. Ser man till de senaste 5-6 matcherna har Schalke både släppt till, men också gjort en del mål. Leverkusen å andra sidan gör en sällan besviken i överspelen, det är bara att kolla på antalet insläppta/gjorda mål i tabellen.

Över 2.5 mål kan spelas till 1.76 hos Mobilbet

Mobilbet bonus