Hem nyheter Du är här

Första testet för Roland Andersson när Sverige möter Cypern

swe

Får vi se liknande bilder på nya landslaget?

Det nya svenska U21-landslaget gör ikväll tävlingsdebut mot Cypern i Falkenberg. Det är också debut för nye förbundskaptenen Roland Nilsson som har tagit över efter Håkan Ericsson. Ett svagt Cypern på hemmaplan borde inte innebära något annat än tre poäng.

Till stora delar en helt ny trupp i Sverige

Roland Andersson hade mycket att tänka på när han skulle sätta ihop sin allra första landslagstrupp. Konkurrensen är stenhård och det är många spelare som definitivt hade kunnat vara med, men som lämnades utanför, Felix Beijmo i Djurgården är ett exempel. I truppen återfinns åtta namn som spelade U21-EM i somras. Sex spelare är helt nya i dessa sammanhang. Noterbart är att Alexander Isak gör comeback i truppen.

Truppen

Målvakter: Pontus Dahlberg, Oscar Linnér, Joel Andersson

Försvarare: Andreas Bengtsson, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Marcus Degerlund, Linus Wahlqvist, Isak Ssewankambo

Mittfältare/Anfallare: Joel Asoro, Gustav Engvall, Alexander Isak, Anton Saletros, Jordan Larsson, Simon Olsson, Erdal Rakip, Carlos Strandberg, Mattias Svanberg, Daleho Irandust

Det är svårt att jämföra kvalitén med den tidigare upplagan eftersom vi ännu inte sett dem spela tillsammans. Men det man kan konstatera är att Malmö FF-prägeln är fortsatt stark. Fyra spelare representerar den allsvenska ligaledaren.

Trolig svensk startelva

Pontus Dahlberg borde vara given bakom stolparna efter sin succésäsong i IFK Göteborg.

I övrigt ska det bli intressant att se om en sån som Marcus Degerlund får speltid. Han har gjort det väldigt bra i Hammarby och fått stort förtroende av tränare Michelsen. Troligast är dock att det blir de mer erfarna Brorsson och Dagerstål som bildar mittlås. Linus Wahlqvist kommer ta högerbacken och Andreas Bengtsson vänstern.

På mittfältet känns Erdal Rakip given i mitten, förmodligen med Simon Olsson bredvid sig. Yttermittfältsplatserna känns svårare men jag skulle tro att det blir Joel Asoro och Mattias Svanberg som tar platserna.

Längst fram har vi Alexander Isak och Carlos Strandberg med Gustav Engvall som trolig inhoppare.

Det ger alltså följande elva:

Pontus Dahlberg

Linus Wahlqvist – Franz Brorsson – Filip Dagerstål – Andreas Bengtsson

Mattias Svanberg – Simon Olsson – Erdal Rakip – Joel Asoro

Carlos Strandberg – Alexander Isak

Speltips

Det ska inte vara något snack här. Sverige är ett klart bättre lag än Cypern som hade stora problem att slå Malta i första matchen. 2-1 slutade matchen men det dröjde ända till 90:e minuten innan man kunde pricka in segermålet. Sverige att vinna båda halvlekarna spelas.

Halvtid/Fulltid

Sverige-Sverige 1.72  Bet365

Avspark är 18:45 och matchen sänds på TV12 och C More.

Bet365 (310120 no bgr)

Kategorier: