Hem nyheter Du är här

Första spelarna till Tre Kronors OS-trupp presenterade

OS i Peking närmar sig med stormsteg och i den nionde februari 2022 släpps pucken i OS-turneringen. Det är även en OS-turnering där lagen kommer kunna ställa upp med sina absolut bästa trupper. NHL och Internationella ishockeyförbundet har kommit överens om att NHL kommer pausas under tiden OS spelas för att alla spelare ska kunna bli tillgängliga.

Nu har även de första namnen i den svenska truppen presenteras. Och det är tre riktiga stjärnspelare som Johan Garpenlöv har plockat ut som sina första spelare i den kommande OS-truppen. Spelarna de handlar om är Mika Zibanejad, Victor Hedman och Gabriel Landeskog.

  • Mika Zibanejad – Är till vardags en storstjärna i NHL-laget New York Rangers och räknas numera som en av NHL:s bästa forwards.
  • Gabriel Landeskog – Lagkapten i sitt Colorado Avalanche sedan säsongen 2012/2013 och är given i detta Tre Kronor. Frågan är om han kommer få äran att vara lagkapten även i den svenska OS-truppen?
  • Victor Hedman – En av världens bästa backar som vunnit Stanley Cup de två senaste säsongerna med sitt Tampa Bay Lightning.

Det är alltså tre riktiga superstjärnor som Johan Garpenlöv presenterat som första spelare i Tre Kronors trupp. Anledningen till att förbundskaptenen Garpenlöv tagit ut dessa tre spelare redan nu är för att arrangören ska kunna marknadsföra mästerskapet och öka intresset ännu mera inför OS.

Den övriga svenska truppen presenteras i januari.

Även Kanada har bekräftat tre spelare som kommer att delta i OS i Peking. Det är stjärnspelarna Sidney Crosby, Connor McDavid och Alex Pietrangelo.

I OS 2022 så kommer Sverige att spela i grupp C. Där ställs Tre Kronor mot vårt grannland Finland, Slovakien och Lettland. Alla gruppvinnare tillsammans med den bästa grupptvåan går direkt vidare till kvartsfinalerna. Resterande lag får spela kval om de fyra återstående kvartsfinalplatserna.

Så kan Tre Kronors trupp se ut i OS 2022

Målvakter

Robin LehnerVegas Golden Knights
Jacob MarkströmCalgary Flames
Linus UllmarkBoston Bruins

Backar

Victor Hedman (Bekräftad)Tampa Bay Lightning
Erik KarlssonSan Jose Sharks
Oliver Ekman-LarssonVancouver Canucks
John KlingbergDallas Stars
Rasmus DahlinBuffalo Sabres
Hampus LindholmAnaheim Ducks
Jonas BrodinMinnesota Wilds
Mattias EkholmNashville Predators

Forwards

Mika Zibanejad (Bekräftad)New York Rangers
Gabriel Landeskog (Bekräftad)Colorado Avalanche
Filip ForsbergNashville Predators
Elias PetterssonVancouver Canucks
Nicklas BäckströmWashington Capitals
Elias LindholmCalgary Flames
William NylanderToronto Maple Leafs
William KarlssonVegas Golden Knights
Rickard RakellAnaheim Ducks
Jakob SilfverbergAnaheim Ducks
Mikael BacklundCalgary Flames
Patrick HörnqvistFlorida Panthers
Andre BurakovskyColorado Avalanche
Viktor ArvidssonLos Angeles Kings
Kategorier: