Hem nyheter Du är här

Forsberg och Ekholm klara för VM spel

NHL förstärkning till VM i Tjeckien

Det blev idag klart att backen Mattias Ekholm och forwarden Filip Forsberg tackat jag till VM spel för Sverige. Forsberg som i sin rookie säsong i NHL stod för 63 poäng i grundserien och hann med att göra 6 poäng på 6 matcher i slutspelet. Han har tagit stora kliv i sin utveckling och kommer bli en spelare att verkligen hålla ögonen på. Med sitt hårda skott och spelsinne av världsklass är han en komplett spelare som jobbar hårt i offensiv såsom defensiv zon.

Mattias Ekholm var med i VM förra året och stod då för en lysande insats. Han noterades för 2 mål och 5 assist och slutade på en tredjeplats i backarnas poängliga. Ekholm är en stor tvåvägsback med bra skridskoåkning och är väldigt svårstoppad när han får upp farten. En back som kan spela både numerärt överläge som underläge.

Det är oklart om Nashville spelarna kommer att komma till spel nu på fredag mot värdnation Tjeckien är oklart.

Innan Tre Kronors träningspass idag kom det även två tråkiga nyheter. Ottawa Senators lagkapten och backstjärna Erik Karlsson har tvingats tacka nej på grund av skada och St Louis Blues stora center Patrik Berglund tackade nej till VM spel.

Ottawas Mika Zibanejad, St Louis Alexander Steen och Vancouverbacken Alexander Edler tackade nej i tisdags och alla tre på grund av skador. Just nu finns det 12 stycken i truppen och på pappret ett lag som kommer vara med att konkurrera om VM-guldet.

Pär Mårts är väldigt positiv.
-Det känns väldigt spännande. Vi hade bra matcher mot Ryssland med oerfaret lag och nu har vi spetsat till det ytterligare. Det känns ruskigt kul att försöka få till det med det här laget.

Spelschema för Tre Kronor

1 maj
20:15 Tjeckien – Sverige, O2 Arena, Prag

3 maj
12:15 Österrike – Sverige, O2 Arena, Prag

4 maj
16:15 Lettland – Sverige, O2 Arena, Prag

6 maj
20:15 Sverige – Kanada, O2 Arena, Prag

7 maj
20:15 Sverige – Tyskland, O2 Arena, Prag

9 maj
20:15 Sverige – Schweiz, O2 Arena, Prag

11 maj
20:15 Sverige – Frankrike, O2 Arena, Prag

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se