Hem nyheter Du är här

Får Malmö FF jubla i kväll?

MFF:s väg mot SM-guldet ser behaglig ut. Nu handlar det snarare om när, inte om, titeln säkras. Vid seger mot IFK Norrköping i kväll står det klart att Malmö FF blir svenska mästare 2017.

IFK Norrköping – ingen lätt motståndare för MFF

Hemmalaget Norrköping har ett övertag på Malmö FF om man ser till de senaste 10 inbördes mötena. De 10 senaste matcherna mellan lagen har slutat med 6 vinster för Norrköping, 3 för Malmö och 1 kryss. Tidigare år vann IFK Norrköping med 2-1 på Swedbank Stadion efter två sena mål av Kalle Holmberg och Daniel Sjölund. 2015 möttes dem i allsvenskans sista omgång. Då var det ombytta roller, IFK Norrköping jagade guld och Malmö FF låg femma. Det slutade i alla fall med seger 2-0 för Peking och det innebar SM-guld för Party-Jannes lag.

Speltips

2 – 2.00 @ Mobilebet

IFK Norrköping har studsat tillbaka lite de senaste matcherna efter en svag period som följde sommaruppehållet. Nu har man 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust på de 5 senaste matcherna. Ett helt ok facit, men känslan är fortfarande att Peking inte riktigt är att lita på.

Malmö FF har precis som Norrköping höjt sig efter en svag period för några omgångar sedan. Men om man ska vara helt ärlig så blev det aldrig någon guldstrid att tala om egentligen. DIF hade någorlunda häng, men sedan kom ett derby, Elfsborg borta och nu senast förlust mot Sirius av alla lag. Malmö kommer vinna SM-guld, helt välförtjänt, men övriga utmanare har inte varit tillräckligt bra. Det är bara att kolla på  hur pass få poäng lagen under ändå har tagit.

Malmö till två gånger pengarna är klart spelvärt i min bok. Seriesegern må i det närmaste vara avgjord, men det är självklart att man kommer gå för det och avgöra så tidigt som möjligt. Det är otvivelaktigt så att kvalitén är klart större i MFF.

Är du sugen på att spela på matchen kan du göra det hos Mobilbet. Då får du det bästa från båda världar och kan unna dig en ordentlig spelupplevelse!

Spela på Allsvenskan hos Mobilebet