Hem nyheter Du är här

Europa League: Manchester har allt att förlora mot Ajax

europa leauge-final

Ikväll är det dags för Europa League-finalen på Friends Arena i Stockholm. Och det är ingen tvekan om att Manchester United har allt att förlora.

Stor press på Mourinho

José Mourinho har satt sig i en jobbig sits efter att mer eller mindre ha struntat i ligan till förmån för Europa Leauge. Manchester United är piskade att vinna ikväll, annars kommer säsongen summeras i fiasko.

Zlatan Ibrahimovic är med spelartruppen som anlände till Stockholm igår. Tillsammans med Eric Bailly, Ashley Young, Luke Shaw och Timothy Fosu Mensah står han med på listan över indisponibla spelare.

Mourinho har deklarerat att han kommer fortsätta med Sergio Romero i mål. Med tanke på Baillys avstänging lär backlinjen formeras enligt följande: Valencia – Jones – Blind – Darmian. På mittfältet lär det bli en konstellation med Herrera – Pogba – Fellaini. Längst fram startar Mkhitaryan och Lingaard på kanterna tillsammans med Rashford på topp.

Ajax har allt att vinna

Ajax har bjudit på en frejdig offensiv fotboll både i ligan och i Europa Leauge. Det är ett lag som bara har ett läge: att ösa på framåt, det är allt eller inget när Ajax spelar fotboll. På klassiskt holländsk manér spelar man någon form av totalfotboll. Det mesta har handlat om den offensiva kraften med kreatören Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Davy Klaassen, Amin Younes, Kasper Dolberg och Bertrand Traoré.

I semifinalen mot Lyon såg vi vad detta lag kan åstadkomma. Någon som hade en nyckelroll i de matcherna var danske supertalangen Kasper Dolberg. Det är en spelare United måste ha stenkoll på för han kan luckra upp vilket försvar som helst.

Att det här är en stor match för Ajax råder det inga tvivel om. Klubben har inte vunnit en titel sedan 2014. Nu har man med sig en stor delegation forna Ajaxspelare till Stockholm, däribland Edwin van der Sar, Marc Overmars, Jari Litmanen, Sjaak Swart, Danny Blind och Stefan Pettersson.

Spela på Europa League hos ComeOn

 

Comeon bonus

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se