Hem nyheter Du är här

Ett PAOK i kaos ställs mot Östersund – bragdläge igen?

Frågan är om Östersund har chansen att skrälla mot PAOK likt de gjorde mot Galatasaray? Ja, faktum är att chansen är större nu, även om det givetvis blir mycket tufft.

Bra läge att möta PAOK

Grekiska klubbar som slarvar med löner och sparkar tränare till höger och vänster. Har ni hört den förut? Det är i alla fall PAOK Thessanoliki i ett nötskal. Nu är man inne på sin tredje tränare på lika många månader. Har de inte avgått självmant har de fått sparken eller blivit träffade av ölglas som gjort att de velat lämna. Det är fullständig kaos, som vanligt. Raka motsatsen till harmoniska Östersund som jobbar på utifrån en tydlig långsiktig idé.

Det är med andra ord ett gyllene läge för ÖFK att möta ett PAOK som dessutom är mitt uppe i sin försäsong. Om chanserna att slå ut Galatasaray var minimala är de åtminstone några procent större nu. PAOK är ett på pappret sämre lag än Gala, men klart vassare än ÖFK, det ska erkännas.

Håll koll på:

  • Robert Mak – en gång i tiden mycket lovande junior i Manchester Citys ungdomslag. Slovakisk landslagsman som trivs bäst till höger på mittfältet. Snabb och teknisk spelare som Östersund får se upp med.
  • Aleksandar Prijovic – den tidigare djurgårdsanfallaren byter klubb ungefär en gång i veckan har nu landat in i PAOK. Sedan den stökiga tiden i DIF där han gjorde sig ovän med allt och alla har han fått bra utväxling och blivit landslagsman för Serbien på kuppen. Stor och stark nia som är bra på huvudet. En ”mini-Zlatan” om ni så vill.
  • Stefanos Athanasiadis – Prijovic lekkamrat på topp. Snabb och rörlig forward som gjort 12 landskamper för Grekland. Är lagets hjärta och själ. Lagkapten som går in på sin sjunde raka säsong i klubben.

Läget i Östersund

Det ser bra ut för ÖFK, formen är fortsatt stabil och skadeläget har ljusnat. Enbart Douglas Bergqvist och kanske även Ken Sema är tveksamma. Den sistnämnde är klart närmare 90 minuter och kanske till och med kan starta ikväll.

Speltips

Oddsen är skyhöga på Östersund, hela 8 gånger pengarna kan man få för den raka tvåan. Men det ser jag som osannolikt, däremot tror jag de har goda chanser att peta in en kasse. Här spelar jag båda lagen gör mål till fina 2.15 hos Mobilebet.

Passa på att registrera dig hos Mobilebet om du inte redan gjort det. Nu får du nämligen en grym välkomstbonus på 200 % när du gör din första insättning. Förutom en grym insättningsbonus kan du göra massvis med andra roliga grejer hos Mobilbet.

mobilbet

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se