Hem nyheter Du är här

Elitloppet 2020 – Travtips

Det är äntligen dags! Vi går in i årets höjdpunkt, publikfesten utan dess like! Men denna gången utan publik… Nåväl, årets travfest står för dörren och på söndag ska Elitloppet 2020 avgöras. Vem är Sveriges bästa häst? Vem är Sveriges bästa kusk? På söndag kväll vet vi!

Nedan kommer vi att gå igenom de båda försöksheaten och kommer också att försöka hitta vår favorit att ta hem Elitloppet 2020.

Spela på Elitloppet 2020


Betfair erbjuder riksfritt spel på Elitloppet 2020 – Spela för upp till 250kr, förlorar du får du pengarna tillbaka!


Unibet har ett fantastiskt erbjudande för Elitloppet 2020 – 10 GÅNGER PENGARNA på att PROPULSION kommer topp 3!


Nordicbet erbjuder bland de högsta odden på Elitloppet och har dessutom en 100% insättningsbonus på upp till 1000kr!

Försöksheat 1:

Det har varit mycket prat om att lottningen varit galen och heaten har blivit väldigt felfördelade. Heat 1 med de något, på pappret något sämre hästarna och Heat 2 med de allra största stjärnorna. Mycket kan läggas in i beräkningarna kring detta. Vissa säger att försöksheat 1 kommer att vara lugnare och på så sätt kommer toppen kunna spara på krutet hos kusarna. Medan andra säger att det kommer bli ännu hårdare körning då det är många som känner att de har möjlighet att ta sig till finalen.

Nog pratat, låt oss ta oss igenom första heatet.

 1. Vivid Wise AS, Björn Goop.
  Björn Goop är Sveriges bästa kusk, det är inget snack om saken. Hittills i år har han kört hem V75-lopp efter V-75 lopp med hästar som knappt ska ha där att göra. Med Vivid Wise As i detta startfält, trots det fina utgångsläget tror jag att Goop kommer få det tufft. Med bara en start i Sverige och den med galopp för Vivid Wise AS så är jag osäker på hur hårt man vill satsa för ledningen. Men som sagt, det är svårt att räkna bort Goopen. Det är en topphäst om allt stämmer och ska inte räknas bort. potentiell vinnare?

 2. Sorbet. Per Linderoth.
  En av  Örjan Kihlströms favorithästar körs i detta lopper av P. Linderoth (Örjan kör Propulsion i heat 2), som i sig är en väldigt kapabel kusk och Sorbet känner vi ju alla till som en fantastisk häst men finfina prestationer på CV:t. Den korta distansen gynnar absolut Sorbet och en finalplats finns helt klart i sikte. Stall Zet har oftast allt i bra ordning och så bör det även vara denna gången.


 3. Disco Volante, Carl Johan Jepson.
  Vilket år Disco Volante har haft! 4 vinster på 6 lopp i år. Motståndet i de lopp som vunnits har inte varit lika starkt som det kommer att vara här och de lopp som inte räckt hela vägen har varit lopp i numret större. Jag säger inte att chansen inte finns för en finalplats och som jag nämnde tidigare så är detta loppet otroligt öppet. Finalplats är möjligt men inte mer än så.

 4. Missile Hill, Johan Untersteiner.
  En häst för de stora loppen men som fortfarande har mycket att bevisa. Resultaten går ganska mycket upp och ner men när allt sitter så har vi en kuse att räkna med här. Jag tror att med Johan Untersteiner i sulkyn så väntar en final på söndag.

 5.  Chief Orlando, Rikard N Skoglund.
  Hade någon sagt till mig i början av året att Chief Orlando ska vara med i Elitloppet så hade jag inte trott det. Jag får erkänna att jag är ingen expert på finsk travsport, vilket jag kanske borde med tanke på hur många fina hästar vi ser komma därifrån. Men när Skoglund flög fram nästsenast på fina 9,8 så fick jag för första gången se vilken kvalitet som finns i Chief Orlando, och Rikard Skoglund naturligtvis, som såklart är en fantastisk kusk. Min känsla säger att finalplatsen är ”up for grabs” och Chief Orlando har en chans, om än liten sådan.

 6. Million Dollar Rhyme, Fredrik B Larsson.
  Oj, oj, oj! Vilka skriverier det har varit om att Million Dollar Rhyme fått en plats till årets Elitlopp. Många anser att han inte har bevisat tillräckligt för att roffa åt sig en så hedersfull plats. Jag vill inte låta mig påverkas för mycket. På de tre starter hitills i år så har kanske inte Million Dollar Rhyme visat tillräckligt, det håller jag med om men samtidigt så vet vi alla att det finns stora krafter där någonstans och man sätts inte på prov någonstans som man gör på Elitloppet. Det är svårt att inte se tillbaka på årets starter dock och ser vi på dom så har det inte sätt ut som tidigare och jag kan dessvärre inte se en finalplats.

 7. Looking Superb, Jomar Blekkan.
  Ska vi prata om hästar som kanske inte har bevist sig i form och bra nog sista tiden för Elitloppet så tycker jag att Looking Superb hör till dom hästarna. Tog sig till final förra året, men galopp då. Har gjort några fina lopp i Frankrike sen dess men inte riktigt något extraordinärt. Ser inte final i år.

 8. Earl Simon, Frank Ouvrie.
  En superintressant häst, kommer från Frankrike direkt in i hetluften på Solvalla. Svårt startnummer, dåligt läge men med de kommentarer jag sett så är det en häst att räkna med. Stark och snabb! Känslan säger final. Tagit flera fina segrar i Frankrike mot världseliten.

Spela på Elitloppet 2020


Betfair erbjuder riksfritt spel på Elitloppet 2020 – Spela för upp till 250kr, förlorar du får du pengarna tillbaka!


Unibet har ett fantastiskt erbjudande för Elitloppet 2020 – 10 GÅNGER PENGARNA på att PROPULSION kommer topp 3!


Nordicbet erbjuder bland de högsta odden på Trav och har dessutom en 100% insättningsbonus på upp till 1000kr!

Försöksheat 2:

Nu till heatet där de flesta tror att vinnaren finns. Galet tufft lopp som likagärna kunnat vara finalen. Jag är oerhört taggad för detta. Låt oss gå igenom samtliga hästar och försöka dra någon form av slutsats.

 1. Elian Web, Jorma Kontio.
  En av våra mesta kuskar genom alla tider har ett perfekt utgångsläge här. Jorma är en väldigt aggresiv kusk och Elian Web är otroligt startsnabb. Jag blev väldigt överraskad när ekipaget vann Paralympiatravet på Åby nästsenast. Men det såg otroligt fint ut. Jag tror det kan bli spets från start till mål och Jorma kan hålla täten.

 2. Billie de Montfort, Gabriele Gelormini.
  En fin häst som inte riktigt nått ända fram sista tiden, snubblar ofta på målsnöret men har trots det 1 vinst på sina tre starter i Sverige. Kom på en fin tredjeplats på Paralympiatravet. Behöver få en fin resa för att nå en finalplats.

 3. Tae Kwon Deo, Adrian Kolgjini
  Imponerade stort senast, det var inget snack. Med bara ett lopp i kroppen tidigare i år så måste jag säga att jag var mäkta imponerad. Adrian är också en mycket kompetent kusk som bara blir bättre och bättre. Finalplats, helt klart. Skrälläge.

 4. Attraversiamo, Erik Adielsson
  En urstark kuse som trivs väldigt bra över lång distans. Sprang hem Svenskt Travderby förra året och har visat sig väldigt kapabel även över kort distans. Finalplatsen ska kunna lösas och vem vet vad som kan hända i finalen med en så stark häst. Skrällläge.

 5. Cokstile, Christoffer Eriksson.
  Två starter i Sverige med Eriksson i sulkyn och det har sett väldigt väldigt bra ut. Slog flera topphästar senast. En finalplats känns inom räckhåll. Motståndet är så pass bra att ingen kan vara säker på en plats men kapaciteten finns där.

 6. Racing Mange, Joakim Lövgren.
  Ja, vad ska vi säga om Racing Mange gentligen? Har inte sett ut som sig själv på ett tag och så pang! Så kommer en smäll senast och tog en plats i Elitloppet. 9,8, med väldigt tufft motstånd går inte att kringgå. En outsider som man inte ska ta alltför lätt på. Läget är långt ifrån perfekt och det kommer bli väldigt tufft att nå finalen.

 7. Makethemark, Ulf Ohlsson.
  Vann i årsdebuten men har inte sett fantastisk ut. Ulf Ohlsson är otroligt duktig men jag tror inte en finalplats finns att hämta här. Svårt utgångsläge och Propulsion utanför sig. Tufft!

 8. Propulsion, Örjan Kihlström.
  Propulsion, Propulsion, Propulsion… Ska det någonsin bli en vinst i Elitloppet? Det är prat om att pensionen  är nära och vi ska vara glada att vi får se denna ståtliga hingst ännu en gång i ett storlopp. Utgångsläget är supertufft. Formen? Osäker. Kusken? Magnifik. Kihlström har tre Elitloppssegrar på resumén vilket i sig är otroligt! Det är nu eller aldrig.En finalplats ska det bli och en vinst i Elitloppet är absolut inte omöjlig.

Spela på Elitloppet 2020


Betfair erbjuder riksfritt spel på Elitloppet 2020 – Spela för upp till 250kr, förlorar du får du pengarna tillbaka!


Unibet har ett fantastiskt erbjudande för Elitloppet 2020 – 10 GÅNGER PENGARNA på att PROPULSION kommer topp 3!


Nordicbet erbjuder bland de högsta odden på Trav och har dessutom en 100% insättningsbonus på upp till 1000kr!

Efter denna lilla genomgången känner jag personligen att det är otroligt svårt att tippa en totalsegrare i årets upplaga av Elitloppet. Oftast brukar jag ha en god känsla, en favorit, i alla fall något att gå på som kan ge mig en potentuell vinnare. I år är det väldigt väldigt svårt. Jag har i alla fall bestämt mig för att sticka ut hakan och säga att Tae Kwon Deo kan nå hela vägen, men det är en riktig outsider. Attraversiamo är grymt stark och är även den en av mina favoriter.. Men så har vi ju Propulsion, jag vill tro att formen finns där och att det avslutas med en seger i Elitloppet!

Travsporten har de senaste åren vuxit något otroligt vilket är superkul! Det märks om inte annat på alla de olika spelbolagen som fått upp ögonen för sporten. Tidigare så har ATG haft i princip monopol när det gäller trav och galopp. V75 är den populäraste spelformen så det är såklart naturligt. Men flera andra försöker komma in med sina egna varianter av spel på trav. Här nedan kan ni se några av våra favoriter.

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se