Hem nyheter Du är här

Elfsborg vs AIK – dyster bortasvit för Gnaget

Elfsborg borta på Borås Arena är en riktig mardröm för Gnaget. Sedan arenan stod klar 2005 har AIK aldrig lyckats vinna. Och det lär inte bli lättare ikväll då man ställs mot ett hemmalag som vann premiärmatchen borta mot Kalmar med hela 5-1.

Dags för AIK att höja sig offensivt

Det har varit ett tufft 2017 för anfallsspelet i AIK. Sedan Alexander Isak och Chinedu Obasi lämnat har AIK haft förtvivlat svårt att skapa målchanser. Inte såg det bättre ut i premiären mot Häcken som slutade mållöst. Nyförvärven Goitom och Krpic har inte fått det att stämma, även om intentionerna från Goitom sett lovande ut.

Vill man få med sig ett bra resultat ikväll krävs det att anfallsspelet blir betydligt bättre. Där måste man också kunna kräva mer av en sån spelare som Kristoffer Olsson. U21-stjärnan ska vara den som är motorn i laget men har inte alls fått ut det han kan. Olsson fick utstå rättmätig kritik efter den svaga insatsen i premiären. Den andra profilvärvningen Simon Thern, såg lite bättre ut än Olsson, och förväntas starta ikväll istället för Johan Blomberg.

AIK kommer till spel utan Haukur Hauksson.

Elfsborg med kraftig medvind

Efter en mycket stark premiär mot Kalmar där slutresultatet skrevs till 5-1 har Elfsborg fått bästa tänkbara start i Allsvenskan. Det var framför allt ett oerhört effektivt Elfsborg vi fick se. Och det är vi inte direkt vana vid, just ineffektiviteten har varit Boråsarnas akilleshäl de senaste säsongerna. Oftast har man rullat på bra hemma på konstgräset, men sedan har det stannat där. Kan de bibehålla den här effektiviteten blir de definitivt att räkna med i toppen. Spelmaterialet finns där, utan tvekan, men nu gäller det att hålla jämnheten.

I dagens match saknas Jesper Karlsson som ännu inte är kvitt sin fotskada och eventuellt Jon Jönsson som åkte på en huvudskada mot Kalmar.

De bästa spelen på matchen hittar du hos Mobilbet, och nu får du förutom 200 % på första insättningen även ett riskfritt spel värt 300 kr!