Hem nyheter Du är här

Djurgården utan stjärnorna möter Örebro

djurgården

Det är dags för en intressant match på Behrn Arena mellan två svårbedömda lag, Örebro och Djurgården. Bortalaget får klara sig utan sina storstjärnor Jonas Olsson och Kim Källström. Hur påverkar det lagets spel?

Det svänger om Djurgården!

Matchen mellan DIF och IFK Norrköping var en av de mest underhållande tillställningarna på mycket länge, definitivt den bästa i Allsvenskan 2017. Djurgården har verkligen fått fart på anfallsspelet, och hjärnan bakom allt är Kim Källström. Med långa och korta passningar i världsklass sätter han sina medspelare i kanonlägen gång på gång. Samarbetet mellan honom och Kerim Mrabti var en fröjd att se. I dagens match är han dock avstängd, vilket självklart blir ett jättetapp för Blåränderna.

Känslan är dock att DIF bara blir bättre och bättre, det finns ett ”go” i laget som saknats väldigt länge. Hade bara Jonas Olsson varit full frisk hade nog DIF plockat flera poäng.

Örebro SK har haft en hel del otur och åkt på en del snöpliga baklängesmål som lett till poängtapp. Annars finns det mycket kvalitéer i laget, bland annat i Kennedy Igboananike som ser riktigt vass ut längst fram. Micheal Omoh och Filip Rogic är också det två mycket skickliga spelare.

Tips

Det är ingen tvekan om att det här är en svårtippad match. Djurgården saknar som sagt Kim Källström, lagets bästa offensiva spelare samt försvarsgeneralen Jonas Olsson. En sak är säker dock, det kommer bli många mål, det brukar bli så när de här lagen är inblandade.

Över 2.5 mål står i 1.76 hos 888Sport

888