Hem nyheter Du är här

DIF vs FBK: AW-hockey på Hovet!

diffen

I kväll väntar ett stekhett möte i SHL mellan de två giganterna i svensk hockey, Djurgården och Färjestad. Biljetterna tog slut tidigare idag så vi kan räkna med magisk stämning (som vanligt) på Hovet när ettan och trean drabbar samman!

Robban Olsson har fått snurr på DIF

De flesta experter och andra förståsigpåare tippade DIF i botten av tabellen. Men tji fick dem, åtminstone än så länge. DIF imponerar oerhört mycket, man spelar en fartfylld och frejdig hockey. Spelarna jobbar stenhårt i backchecking och framåt levererar profilvärvningarna. René Bourque är en som har presterat, trots att många garvade inför säsongen och pekade ut kanadensaren som en potentiell floppvärvning. Så har det definitivt inte blivit då veteranen har gjort 11 poäng på 14 matcher. Den så utskällda backsidan ser tämligen stabil ut, trots att det är seriens yngsta.

Men det som framför allt är överraskande är djupet i laget, samtliga fyra kedjor gör ett gediget jobb match efter match. Som sista utpost har man två av seriens bästa målvakter i Adam Reideborn och Joakim Eriksson. Hatten av för Djurgården som visade att man är på riktigt då man tog 6 poäng mot Skellefteå AIK i back-to-back-mötet förra veckan.

Paf Transparent

Färjestad – minst lika stor överraskning

Precis som DIF var det inte många som hade räknat med att Färjestad skulle vara med i toppen, eller till och med leda serien en fjärdedel in i säsongen. Men FBK har verkligen fått ihop det med nye tränaren och doldisen Johan Penneborn. Virtanen, Dick Axelsson, Johan Ryno, Rasmus Asplund, Michael Lindqvist imponerar oerhört mycket!

Djurgården-Färjestad bjuder alltid på extremt heta matcher med mycket känslor. Det kan vi absolut räkna med även i kväll inför ett fullsatt Hovet. Detsamma lär även gälla imorgon i Löfbergs Lila Arena då lagen möts igen.

Matchen ser ni på C More och nedsläpp är 19:00.

Spela på SHL hos Paf, registrera dig nu och få 100 kr helt omsättningsfritt att spela för på odds. Dessutom får du 25 free spins vid registrering – också omsättningsfria!