Hem nyheter Du är här

Detroit vinst mot Tampa Bay

Petr Mrázek höll sin första slutspelsnolla

Detroit kan tacka sin målvakt Petr Mrázek för en fantastiskt insats. Han stod för totalt 22 räddningar bland annat ett friläge som Brian Boyle fick i numerärt underläge. De inledande 15 minuterna spelade Detroit fullständigt ut Tampa och gick upp i en 1-0 ledning efter att Pavel Datsuyk styrt in pucken bakom Ben Bishop. Tampa hittade tillbaka in i matchen och gjorde ett rejält lyft innan dom gick till pausvila. Skotten slutade 7-6.

I den andra perioden fortsate Tampa på samma spår som avslutningen i första medans Detroit hamnade lite på hälarna och gick ner i tempo. Hemmalaget fick svårt att hänga med och började dra på sig onödiga utvisningar. Tampa lyckades inte förvalta sina lägen och Detroitmålvakten kan tacka sina stolpar för det. Skotten slutade 7-9

Tampa fortsatte att jobba på samma sätt som i den andra perioden men utan udelning. Braydon Coburn trippar Detroits Gustav Nyquist och 1.30 in i det numerära överläget spelade Justin Abdelkader snyggt fram Riley Sheahan till 2-0 Red Wings. Gästerna i Joe Louis Arena fick svårt att återhämta sig men gjorde ett försök att ta ut målvakten Bishop vilket gav Luke Glendening chansen att sätta 3-0 i öppen kasse.

Steven Stamkos som näst intill varit osynlig i denna matchserien fick chansen att spela power play efter att blivit petad i den första pp formationen tog direkt en slashingutvisning. Ska Tampa studsa tillbaka är det dags för Stamkos att börja levera och visa vägen som en lagkapten skall göra.

Skott totalt
Detroit 21
och Tampa Bay 22.

Kul också att se Abdelkader tillbaka efter sin handskada. En stor tung forward som älskar att jobba hårt och spela fysiskt. Han gjorde en riktigt bra match och stod för en assist och 6 tacklingar med drygt 16 minuters speltid.

Detriot leder nu matchserien med 2-1 och har ett gyllene läge att gå upp i ett 3-1 i matcher när dom möter Tampa på hemma is igen på torsdag.

Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se