Hem nyheter Du är här

Dags för Hammarby att släppa handbromsen

bajen afc

Hammarby vs AFC – målsnål tillställning att vänta

Allsvenskans sjätte omgång inleds med en tidig lördagsmatch mellan Hammarby och AFC på Tele2 Arena. Och det är givetvis hemmalaget som har pressen på sig. Att man kan störa topptippade lag med ren cynism och organiserat försvar, det har man redan visat, men har man kapaciteten att föra matcher mot sämre lag? Det är precis det man måste visa idag.

Nu är det dags att släppa på handbromsen lite. Det här är en match som alla, inte minst de egna fansen, förväntar sig att de ska vinna. Och självklart ska de göra det, allt annat än tre poäng idag vore en stor besvikelse.

För att luckra upp ett AFC som förmodligen kommer backa hem och ligga på kontringar krävs betydligt mer kreativitet än vad som varit fallet hittills.

Det är i dagsläget osäkert om Jiloan Hamad kan spela då han dras med ljumskproblem. Där kan vi verkligen prata om ett enormt tapp om så blir fallet. Hamad är den enskilt viktigaste spelaren offensivt, då han är en av få som kan hålla i bollen och stå för lite kreativitet. Kennedy Bakircioglu är visserligen en spelare som fortfarande har den kapaciteten, men han har haft influensa och det verkar högst oklart om han kommer till spel.

Andra som är osäkra till spel är Johan Persson, Stefan Batan, Romulo, Leo Bengtsson och Mario Musa.

AFC då? Ja, de har startat säsongen ungefär som förväntat. Tre poäng på fem matcher är väl inte superbra, men det är å andra sidan inte så konstigt sett till att de tappat hela centrallinjen från förra året.

Skyttekungen Mohamed Buya Turay är avstängd i dagens match vilket blir ett enormt avbräck för dem. Tillsammans med Omar Eddahri är han det största anfallsvapnet för AFC. Utöver det saknas även viktige mittbacken Ludvig Öhman, Mouricio Albornoz samt Chidi Omeje.

Hammarby lär trots allt vinna det här, så stor är klasskillnaden även om Hamad inte kan spela. Men det kommer bli målsnålt. Varför? Vi har varit inne på det tidigare, men de största anledningarna är att Hammarbys två största offensiva hot Kennedy och Hamad kanske inte kan spela, lagets oförmåga att luckra upp försvar samt att AFC, i sann Pelle Olsson-anda, kommer parkera bussen för att försöka hålla siffrorna nere.

Under 2.5 mål spelas därför till 1.90 hos 888sport

888sport bonus