Hem nyheter Du är här

CL-kval: Kan Sneijder och Balotelli vända mot Napoli?

Dags för avgörande Champions League-kval mellan Nice och Napoli. Bortalaget sitter i förarsätet och har en 2-0-ledning att gå på, men Nice är ett erkänt starkt hemmalag som bara förlorade två hemmamatcher i Ligue 1 förra säsongen. Vi behöver väl knappast gå in på matchens betydelse, utan vi kan bara konstatera att ett avancemang till Champions League kommer definiera vilken riktning lagen kan ta den här säsongen. I stället går vi in på lagens förutsättningar.

Sneijder och Balotelli tillgängliga för Nice

Nice har fyllt på bra i laget, man har plockat in rutinerade pjäser som Wesley Sneijder och Christophe Jallet på free transfers. Detta kryddat med talangfulla yttern Allan Sain-Maximin för 9 miljoner euro från Monaco. Så visst finns det kvalité i det här laget. Nice har blivit lite av en kultklubb och en destination dit gamla storstjärnor har gått till för att få fart på karriären igen. Den brasilianske mittbacken Dante (tidigare Bayern München) är ett sådant exempel, Mario Balotelli ett annat.

I första mötet fick Nice Alassande Pléa och Vincent Koziello utvisade och de är således avstängda ikväll. Däremot kan både Mario Balotelli och Wesley Sneijder spela. Det ska bli oerhört intressant att se vad den spännande duon kan hitta på.

Nice har som sagt ett mycket bra hemmafacit och de förlorade endast två matcher på Allianz Riviera förra säsongen. I Ligue 1 har det spelats tre omgångar hittills, Nice har två förluster och en vinst.

Insigne i gott slag för Napoli

Lorenzo Insigne imponerade storligen i Napolis vinst mot Hellas Verona i premiären av Serie A. Han var man of the match och låg bakom hela Napolis offensiva spel. Dessutom verkar både Mertens och Milik ha kommit igång direkt, och de gjorde även varsitt mål i öppningsmatchen.

Det har inte hänt sådär supermycket i transferväg den här sommaren. Man har plockat in mittbacken Nikola Maksimovic från Torino, Marko Rog från Dinamo Zagrab och Adam Ounas från Bordeaux. Tre spelare som främst är tänkta på lång sikt. De har å andra sidan inte tappat några av värde, så det är i princip samma trupp som förra säsongen.

Tips: 1

Nice 4.40 – X 3.85 – Napoli 1.76 @ Bethard

Napoli har ett bättre lag och ett bättre utgångsläge än Nice, men å andra sidan har inte fransoserna mycket att förlora. Vi kan räkna med full fart från början och med Balotelli/Sneijder in i laget bör chanserna öka markant. Sen om det räcker till avancemang, det är mycket tveksamt. Men jag håller Nice som knappa favoriter att vinna matchen, ska vi säga 2-1?

Bethard bonus