Hem nyheter Du är här

Chelsea kan dra ifrån Tottenham

Chelsea vs Southampton

Chelsea möter ikväll Southampton i en mycket viktig match. Tre poäng innebär sju poängs försprång till Tottenham som imorgon kväll möter Crystal Palace. En förlust för Chelsea innebär att Spurs på riktigt har en reell chans att ta hem ligan.

Southampton kan avgöra ligan

Ja, ni läste rätt. Det är naturligtvis inte så att Southampton har någon chans att vinna ligan, men de kan bli laget som avgör ligan ändå. De har nämligen Chelsea, Liverpool, Arsenal och Manchester United kvar att möta. Det innebär att de har chans att både krossa och förverkliga flera lags drömmar om Champions League-platser och titeln. Först ut väntar Chelsea på Stamford Bridge i en match där hemmalaget står som favoriter. Men Southampton har ett relativt starkt facit där, på de senaste åtta matcherna har Chelsea enbart tre segrar.

De får dock klara sig utan skadade Virgil van Dijk, Charlie Austin och Matt Targett. En som dock är med är Manolo Gabbiadini, anfallaren som anslöt från Napoli i januari. Han har varit mycket lyckosam och gjort fyra mål på fem matcher.

Ett litet frågetecken för Chelseas defensiv

Vi har blivit vana vid att Chelsea är oerhört stabila defensivt, oberoende av om det är Mourinho, Benitez, Ranieri eller Conte som tränar laget. Det har man också varit – fram till nu. Chelsea har släppt in mål i de 10 senaste matcherna vilket innebär nytt negativt rekord på 20 år. I kvällens match är dessutom försvarsgeneralen Gary Cahills medverkan i farozonen efter att ha dragits med skadeproblem. Om han inte kommer till spel lär Nathan Aké få starta, en klar försämring i så fall.

Bortsett från Gary Cahill (som fortfarande är aktuell för spel) har Conte en helt skadefri trupp att förfoga över. Däremot ska det poängteras att Chelsea enbart har haft tre dagars vila inför dagens, att jämföra med Southampton som har haft hela åtta dagar.

Chelsea bör trots allt vinna matchen ganska komfortabelt, så pass stor är kvalitetsskillnaden mellan lagen. Men bli inte förvånade om Gabbiadini trycker in en kasse!

Hitta de bästa oddsen på matchen hos ComeOn, vi har funnit två med spelvärde.

  • Chelsea att vinna och båda lagen gör mål till 3.00
  • Båda lagen gör mål till 1.95

ComeOn bonus

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se