Hem nyheter Du är här

Champions Leauge | Omgång 6 | 12:e DEC | Med Live Stream!

Champions League 12e dec

Champions Leagues sista gruppspelsdag närmar sig och efter omgången den 12 december vet man vilka 16 lag som tagit sig vidare från gruppspelet. Grupp E – H har kanske inte samma dramatik som övriga grupper, men det finns en hel del guldkorn att ta del av under onsdagskvällen. Bland annat en ren och skär gruppfinal i grupp E där Ajax tar emot Bayern München. Kan holländarna skrälla till sig en vinst och därmed gruppsegern?

Matchen mellan Sjachtar DonetskLyon i grupp F är också av stort intresse då vinnaren av matchen tar andra platsen bakom gruppvinnaren Manchester City. För Lyon räcker det med kryss för att kirra slutspelsplatsen.

I grupp H är Juventus och Manchester United redan vidare och om inte Juventus får en total genomklappning hemma mot Young Boys samtidigt som United vinner mot Valencia, är gruppsegern Ronaldos och Co.

I grupp G är Real Madrid redan klar gruppsegrare medan Robin Olsens Roma tar den andra slutspelsplatsen. Det lag av Viktoria Plzen och CSKA Moskva som plockar flest poäng i sista omgången får Europa League-platsen då bägge lag inför sista omgången står på fyra poäng.

Inga större överraskningar i grupp E-H i C

Det har inte direkt varit några större överraskningar i grupp E-H då favoriterna redan är vidare. Real Madrid, Roma, Bayern München, Manchester City, Juventus och Manchester United var alla tippade att gå vidare från gruppspelet och är inför sista omgången klara för slutspel. Däremot om Bayern München skulle förlora mot Ajax tappar tyskarna gruppsegern, något som skulle vara en rejäl skräll. I övrigt har det varit väldigt förutsägbart i just dessa grupper.

Manchester United vs Valencia med speltips

Manchester United har en tung säsong i Premier League men i Champions League har det gått desto bättre. Framförallt sticker bortavinsten mot Juventus ut, men trots segern mot topplaget är sannolikheten till gruppsegern minimal. De neutrala åskådarna hade hoppats att det levde inför sista omgången mot Valencia men tack vare Fellainis sena avgörande mot Young Boys är United vidare som grupptvåa.

Därför lär Mourinho vila en hel del spelare i matchen mot Valencia som egentligen inte heller har något att spela för eftersom tredjeplatsen är deras och därmed får spanjonerna fokusera på att ta sig långt i Europa Leagues slutspel istället. Med dessa faktorer i åtanke blir speltipset kryss, vilket finns att spela för till oddset 3,35. Det lär heller inte bli någon målkavalkad utan under 2,5 mål till oddset 1,86 spelas också.

Sjachtar Donetsk mot Lyon inkl speltips

Omgångens hetaste match är den mellan Sjachtar Donetsk och Lyon. Bortalaget har skrällat till sig fyra poäng mot självaste Manchester City men tack vare att övriga matcher slutat oavgjort är man pressade att poäng i sista matchen. Sjachtar har genom sin första seger i säsongens Champions League borta mot Hoffenheim senast, helt plötsligt allt i egna händer.

Med trycket från de Ukrainska läktarna talar mycket för att det blir seger för hemmalaget. Lyon har visserligen inte förlorat i årets Champions League men nu kommer första förlusten borta mot Donetsk. Oddset på seger för hemmalaget ligger på 2.30, klart spelvärt.

Speltips Ajax – Bayern München

Bayern München har det tufft i Bundesliga och ligger enbart på en fjärdeplats. I Champions League har det gått desto bättre om än inte med samma övertygelse som man är van att se den tyska lagmaskinen ha. Trots detta har det blivit 13 av 15 poäng på fem inledande omgångarna.

Ett lag som gått bättre än förväntat är Ajax. Den holländska klubben förväntades göra upp om andra platsen tillsammans med Benfica men efter 11 poäng av 15 möjliga, varav ett kryss borta mot Bayern München, vinner det redan slutspelsklara laget grupp E om man slår Bayern.

Trots att FC Bayern inte vann hemma mot Ajax säger all logik att man lyckas på bortaplan. Att laget skulle slarva bort gruppsegern känns väldigt olikt Münchenklubben och på pappret ska det inte vara några problem att vinna mot Ajax. Därför placeras spelet på bortaseger till oddset 2,05. Det lär också bli många mål i matchen som det brukar bli när holländska lag eller Bayern spelar. Därför spelas också över 2,5 mål till oddset 1,57.

Hur slutar grupp F?

Den enda gruppen under onsdagens avslutande omgång i Champions League som det är ovisst vilka lag som går vidare är Manchester Citys grupp F. Den ljusblå delen av Manchester har redan säkrat gruppsegern och lär inte ha några problem att vinna sin sista match mot TSG Hoffenheim hemma på Etihad.

Däremot är det helt öppet kring plats två i gruppen som innebär åttondelsfinal 2019. Sjachtar är starka på hemmaplan men samtidigt har Lyon visat prov på styrka och ännu inte förlorat. Dock känns det som den första förlusten kommer nu och med det i åtanke slutar grupp F på följande sätt:

Tips: City vinner mot Hoffenheim (trots en B-uppställning) medan Sjachtar vinner över Lyon. Då ser tabellen ut så här:

1. Manchester City – 13 p

2. Sjachtar Donetsk – 8 p

3. Lyon – 7p

4. TSG Hoffenheim 3 p

Streama Champions League

Som bekant är det Viasat/Viaplay som visar alla matcher i CL. Dock går det också att se matcherna hos spelbolag som Storspelare och Bet365. Fördelen med att streama Champions League hos bettingsidor är att man får allt under samma tak: direktsänd underhållning, live betting och statistik på en och samma sida, vilket ger en förhöjd upplevelse.

Alla odds är hämtade från spelbolaget Bethard som erkänt har höga odds!