Hem nyheter Du är här

Betta på Speedway Elitserien 2021 – Odds och Speltips

Elitserien i Speedway börjar få några år på nacken nu. Serien bildades i 1982 och innan dess var det Allsvenskan som var den högsta speedway-serien i landet. Allsvenskan fick då se sig halka ned till en andraplats, medan den tredje största speedway-serien är Sverige är Division 1 norra/södra. 

Speedway är en sådan sport som ofta får se sig bortprioriterad och dess ekonomiska utrymme är som regel inte särskilt stort. Det kommer sig av både bristande publiksiffror såväl som sponsorer som väljer att stötta större sporter istället. Trots detta har ESS – eller Elitserien Speedway Sverige som dess egentliga namn är – en trogen skara följare om över 300 000 svenskar som med spänning och stort intresse följer varje ny omgång. 

Odds Elitserien Speedway 2021

SM-Guld VinnareElitserien Odds
Dackarna5.00
Lejonen5.25
Smederna5.25
Indianerna5.50
Västervik5.50
Vetlanda6.00
Rospiggarna10.00
Masarna20.00
Piraterna50.00

Speltips 2021 Elitserien Speedway betting

Det är alltid lika spännande att lägga speltips redan i början av säsongen. Dels är oddsen riktigt fina för den som törs betta redan från start och dessutom får vi möjlighet att detaljanalysera de olika lagen. Vi tänker att Dackarna just nu är ett starkt kort för segern, med tanke på att de bör ha en stor revanschlust efter att i fyra år ha fått vittring på segerns sötma utan att nå riktigt ända fram. Lyckas Micke T få fram den där sista mentala biten som krävs kommer Dackarna vara riktigt farliga i år. 

Några andra som vi tror kommer vara heta på gröten i år är Vetlanda. Att endast vara rankade på en sjätteplats när man tillhör ett av de bästa lagen inom 2000-talets speedwayscen är sannolikt en rejäl käftsmäll. Det finns god potential för att detta väcker deras jävlar anamma. De har dessutom valt att gardera sig inför säsongen med ett otroligt brett lagbygge för att alltid känna ställa upp med ett konkurrenskraftig lag, oavsett väder. Med sig har de också fått Jaimon Lidsey, vilken tagit klivet från regerande juniorvärldsmästare upp till seniorerna. Unga och hungriga individer brukar antingen gå som vinden, eller fallera totalt. För Lidseys skulle hoppas vi naturligtvis på det förstnämnda alternativet. 

Så fungerar Elitserien Speedway Sverige

Elitserien körs efter ett snarlikt schema varje år och säsongen börjar sen vår och pågår en bra bit in på hösten. I maj drar det hela igång och 18 omgångar ska spelas fram till augusti för att avgöra vilka lag som tar sig vidare in i slutspelet. Därefter är det september – månaden som alla speedway-fans både älskar och hatar. Älskar på grund av slutspelet, samtidigt som det är tråkigt när säsongen väl är över och den eviga väntan på säsongsstarten i maj månad inleds. 

Om du inte har möjlighet att se tävlingarna på plats finns det möjlighet att streama dessa live på elitseriens egen hemsida. Du behöver då skapa ett konto för “ESS Play” och därefter kan du betala för att se enstaka matcher eller teckna månadsabonnemang. 

Vilka går vidare? 

Det är sex lag som ska delta i slutspelet – det vill säga från kvarten och framåt. De två lag som placerar sig etta respektive tvåa i grundspelet är automatiskt kvalificerade till semin, medan nästföljande fyra lag i serien gör upp om de två sista semifinalplatserna via en kvartsfinal. Det lag som vinner grundserien får också fördelen att de får välja om slutspelets första omgång ska köras på hemma- eller bortaplan. 

Samtidigt blir de lag som inte tagit sig vidare till slutspelet degraderade till Allsvenskan och ersätts istället av de lag som toppat Allsvenskans serie respektive år. 

Vilka lag är bäst i Elitserien Speedway 2021?

Om man kollar Elitserien Speedway 2021 odds hos spelbolagen är det tätt mellan lagen i toppen – steget från favoriten ned till sjätteplatsen skiljer bara en punkt i oddstabellen. Just nu är det Dackarna som leder tabellen, och detta beror sannolikt på att de har ett stabilt lagbygge samtidigt som den erfarne och välmeriterade Micke Teurnberg tagit över som ledare för laget. Med tanke på att de varit i final de senaste fyra åren utan att ta hem segern kan Micke vara den tändande gnista som krävs för att få fyr på den där slutliga kämpaglöden som ger Dackarna det efterlängtade guldet. Det återstår att se.

Samtidigt ser vi att Lejonen och Smederna ligger tätt därefter med 5.25 i odds, medan Indianerna och Västervik flåsar dem i nacken med 5.5 i odds. Vetlanda kommer in på en sjätteplacering med 6.0 i odds och det är först efter dessa som lagen börjar bli uträknade. Ser vi till vad bettingbolagen säger är det Rospiggarna, Masarna och Piraterna som kommer få hoppa ned till Allsvenskan i år. Ännu är vi dock bara i starten av säsongen och det ska bli roligt att se om det är något av lagen som gömt något ess i rockärmen – eller i gasarhanden. 

Spelbolag
Bonus
Överblick
Betyg
100% till 100 kr
 • 100 % upp till 100 SEK i välkomstbonus
 • Omsättningskrav: x1
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Enormt sportbetting utbud
 • Minsta odds 1.50
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% till 100 kr
 • 100% upp till 100 kr
 • Omsättningskrav: x1
 • Min. insättning 100 SEK
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
100% upp till 100 SEK
 • 100% upp till 100 SEK
 • Stort utbud av sportbetting
 • Mängder av livebetting
Gäller endast nya spelare: Bonussumman är 100% av max 100 kr. Måste bekräftas i Pop Up-rutan efter insättning. Insättning samt bonus måste omsättas 3x inom loppet av 60 dagar. 1.80 minimum odds på singelspel eller 1.40 i odds på kombinationsspel. Maximal insats är den initiala bonusen. Vissa spel samt vissa betalningsmetoder är exkluderade. Villkor gäller; 18+
Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se