Hem nyheter Du är här

Allsvenskan är äntligen tillbaka – få C More helt gratis!

sarfo

Imorgon drar äntligen Allsvenskan igång efter nästan en månads uppehåll. Vi kickar igång direkt med tre matcher på lördagen. Här är förutsättningarna inför omstarten.

GIF Sundsvall-IK Sirius

Det är två lag med olika förutsättningar som möts. Bortalaget Sirius har tappat storstjärnan Kingsley Sarfo till Malmö FF. Ersättaren Elias Andersson från Varberg har ännu inte anslutit till laget och är inte tillgänglig för spel imorgon. Uppsala-laget har varit Allsvenskans största överraskning så här långt. Med 19 inspelade poäng parkerar Sirius på femte plats i tabellen. Saknas imorgon gör Christer Gustavsson, Daniel Jarl och Johan Eiswohld som alla är skadade.

Giffarna Sundsvall är farligt nära kvalplats och måste börja plocka poäng. Men varken spelet eller poängskörden har imponerat på Norrporten Arena, endast 5 poäng på lika många matcher hittills är för dåligt om man ska klara sig i Allsvenskan. Giffarna saknar avstängde Kristinn Steindorsson.

Malmö FF-AFC Eskilstuna

På Swedbank Stadion i Malmö tar MFF emot nykomlingen AFC i en match där hemmalaget är skyhöga favoriter. Mycket av förhandssnacket har handlat om silly season där det händer mycket kring de himmelsblå. Johan Dahlin har återvänt från Danmark, men blir inte tillgänglig för spel innan transferfönstret öppnar 15 juli.

AFC har hunnit med ett tränarbyte under uppehållet. Pelle Olssons ersättare blev engelsmannen Michael Jolley, en 40-åring med förflutet som hjälptränare i Burnley. Kanske kan de få ny välbehövlig energi?

Halmstads BK-IF Elfsborg

Femtondeplacerade HBK är illa ute. Laget har bara tagit 6 poäng på 12 matcher och enbart mäktat med 8 mål framåt. En spelare man hoppades ansluta var Emir Kujovic som nyligen fick gå från belgiska Gent. Men det kommer inte hända då han istället siktar på spel i Kina eller Mellanöstern. Positivt är i alla fall att laget är helt förskonade från skador och avstäningar.

Elfsborg har hämtat hem rutinerade Samuel Holmén från Turkiet, en spelare som kan göra stor nytta i detta relativt orutinerade lag. Han är dock inte tillgänglig förrän 17 juli när Hammarby kommer på besök. Precis som HBK har Elfsborg inga avbräck i laget.

Spela på Allsvenskan hos Redbet och passa på att utnyttja erbjudandet som ger dig Cmore gratis i en månad! Klicka här för att aktivera erbjudandet.

 

 

 

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se