Hem nyheter Du är här

Albin Ekdals svar om Sporting-ryktet

ekdal

Igår sipprade det ut uppgifter om att Sporting Lissabon är intresserade av att värva Albin Ekdal från Hamburger SV. Idag svarar Ekdal på uppgifterna.

– Det har jag inte tänkt. Jag trivs bra i Hamburg. Det är något rykte som startat och jag vet inte hur. Trivs bra i Hamburg och tänker fortsätta där, säger Ekdal till fotbollskanalen.

Ekdal anslöt till Hamburg för 2 år sedan. Cirka 5 miljoner euro fick HSV betala för att lösa svensken från sin dåvarande klubb, Cagliari. Enligt den portugisiska sajten ojogo.pt är det någonstans där Sporting skulle behöva betala.  

Hamburg har svåra ekonomiska bekymmer och med tanke på att Albin Ekdal sitter på en av de högsta lönerna i klubben, så det vore inte helt otänkbart att HSV kan tänka sig släppa honom.

Svag start för Hamburg i ligan

Det lyfter aldrig i Hamburg. Som så många gånger tiderna har den forna storklubben halkat efter rejält i början av säsongen. Nu parkerar laget på 15:e plats i ligan med 10 poäng på 11 matcher.

För Albin Ekdals del har säsongen kantats av ryggproblem som gjort att han tvingats stå åt sidan flera matcher.

Ekdal redo för playoff

Ekdal är given på Janne Anderssons mittfält i landslaget, men efter ryggproblemen har han tvungits vila några matcher. Nu ska han dock vara redo för spel, men det är inte utan smärta. Ekdals rygg besvärar honom även utanför plan, så till den milda grad att han till och med har svårt att gå upp ur sängen.

Till DN säger mittfältaren att han inte varit 100 procent frisk på mycket länge.

När var du 100-procentigt hel senast?

– 2005 kanske (skratt). Nej, men senaste åren har jag nog inte varit 100 många gånger. Men i helgen kändes det bra, och med piller (smärtstillande) så är jag uppe och nosar på 100, säger Ekdal till DN.

Spela på VM-kvalet hos Bethard

Kategorier: