Hem nyheter Du är här

AIK – Malmö FF – Stormöte på Friends Arena

Det vankas stormöte på Friends Arena när AIK tar emot Malmö FF. Kan AIK ta revansch mot himmelsblått? Se längst ner i artikeln för ett erbjudande från 888, där du får 13 gånger pengarna för en Malmö-seger och hela 17 gånger pengarna på AIK. 


Under torsdagen möttes de i Svenska cupens kvartsfinal, och Malmö slog då ut Gnaget på hemmaplan nere i Skåne, med 4-1 efter mål av Anders Christiansen x3 och Sören Rieks. Men det ska sägas att det stod 1-1 i halvtid, samt att AIK åkte på två röda i mitten av andra halvlek. 

Anders ”AC” Christiansen blev något av en syndabock när han blev utvisad mot Mjällby efter två onödiga gula kort – vilket ledde till poängtapp. Desto större hjälte blev han i cupen mot AIK då han blev hattrick-hjälte. Men utvisningen mot Mjällby i ligan innebär att han är avstängd på söndag mot AIK. 

Sett till den Allsvenska tabellen så har AIK 6 poäng med två vinster (Örebro och Hammarby) och en förlust (IFK Norrköping) medan Malmö har en vinst (Mjällby) och två kryss (Häcken och Varberg). 

Det är svårt att säga vad det blir för säsong för AIK i år, men Malmö kan inte vara särskilt nöjda med 5 poäng på 3 matcher med sin trupp och sina förutsättningar. 

AIK har ett ungt lag och har en ny generation med talanger ska bära ett tungt ansvar för att få till en friktionsfri generationsväxling, samtidigt som AIK ska utveckla sin fotbollsfilosofi. 

Historiskt sett så brukar det vara kryssvänliga matcher, då det är mycket prestige i den här matchen. Senast de möttes i Allsvenskan var 28 oktober och då vann Malmö med 2-0 på hemmaplan. De övriga fyra matcherna har slutat 0-0, 1-1, 1-1 samt 0-0, bortsett från cupmatchen där Malmö alltså vann med 4-1. 

Med Christiansen avstängd så kommer MFF att få det lite tuffare och det gå åt vilken håll som helst här.

Så tar du del av erbjudandet från 888Sport

1. Gå till kampanjsidan hos 888Sport och läs regler och villkor noga – HÄR
2. Registrera dig och gör en insättning med koden: 888BO
3. Lägg ditt spel på ordinarie odds, om ditt spel vinner så får du vinsten med boostat odds. 13 i odds på Malmö FF eller 17 i odds på AIK. Lycka till!


Kategorier:

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se