Hem boxning Du är här

Odds James Degale och Chris Eubank JR 23.de FEB

Den 23:de Februari står O2 Arena i London värd för en av de hetaste boxningsgalorna på mycket länge när de båda brittiska boxarna James Degale och Chris Eubank Jr gör upp i ringen i super-mellanvikts fighten där vinnaren kan stoltsera med bältet och världsmästartiteln.Exakt när matchen går är som vanligt svårt att veta med tanke på att det ska avgöras flera andra matcher innan dess men runt 23:00 förväntas fighten sättas i gång. Det blir garanterat en höjdare för den brittiska publiken som säkerligen kommer att lyfta fram sina båda fighters. Chris Eubank Jr är favorit  men för alla med hyfsad koll på boxning vet man att vad som helst kan hända när två fighters gör upp i ringen.

Odds inför DeGale vs Eubank Jr

Spelbolagen tror att Eubank Jr vinner matchen även om det inte är med allt för stor marginal. Odds hos Bet365 ger 1.61 för vinst för Eubank Jr medan de som spelar på att DeGale ska vinna kan göra det till oddsen 2.20. Det verkar som att bettingsidorna tror att det blir en lång match för över 9,5 ronder ger bara 1.25 i odds medan under 9.5 ronder ger oddsen 3.75. Den som vill spela på att matchen går tiden ut kan göra det till 1.61 medan den som tror att någon vinner på KO eller TKO kan spela det till 2.20. Hur som helst väntas det bli en jämn och rolig tillställning mellan två brittiska fighters som gjort vad de kan för att psyka varandra inför matchen.

James DeGale

Den brittiska professionella boxaren James Frederick DeGale har under sin karriär gått 28 matcher, vunnit 25, förlorat 2 och gått 1 oavgjord, faktiskt mot den svenske boxaren Badou Jack. James DeGale är historisk då han blev den första boxaren att vinna såväl ett OS-guld samt en professionell världsmästartitel. Boxaren med bakgrund från Grenada började som amatör-boxare redan som 10-åring och fick snabbt smeknamnet ”Chunky”. DeGale är inte favorit att vinna matchen men har två raka segrar mot Fidel Munoz från Colombia och Caleb Truax från USA. Klarar han en tredje raka seger mot landsmannen? En av DeGales två förluster har kommit mot brittiskt motstånd med det var så långt tillbaka som 2011.
DeGale har haft sedan den 30 september på sig att träna inför fighten och räkna med en taggad slagskämpe när han ska möta sin landsman den 23 februari. Självklart är boxaren extra taggad med tanke på att han ska fightas inför hemmapubliken på O2 Arena i London.

Chris Eubank Jr

Christopher Livingstone Eubank Jr är son till den tvåfaldige världsmästaren i boxning Chris Eubank. Chris Eubank Jr har under sin karriär gått 29 matcher varav han vunnit 27 och endast förlorat 2 – precis som sin motståndare. DeGale får se upp för Eubank Jr:s hårda slag då han knockat ut sina motståndare i 21 av sina 27 vinster, något inte allt för många boxare kan stoltsera med. Han började sin amatör-karriär i 2007 och efter att han vunnit sina sex matcher blev han Golden Gloves Champion för amatörer i delstaten Nevada. Det fortsatte på inslagen väg och när han blev proffs kunde han blicka tillbaka på en amatör-karriär med 24 vinster och 2 förluster.
När Eubank Jr kliver in i ringen i London gör han det med vetskapen att han förlorade senast på brittisk mark. I februari 2018 föll hann mot landsmannen George Groves i Manchester men studsade tillbaka den 28 september samma år genom att vinna mot irländaren JJ McDonagh i Saudiarabien.
James Degale och Chris Eubank JR

Källa:The Times

Fler fighter under samma gala

Joe Joyce vs Bermane Stiverne

Up and coming Joe Joyce står inför karriärens tuffaste prövning när han ställs mot den före detta världsmästaren i tungvikt Bernane Stiverne. Joye Joyce har blivit lite av en snackis i boxningsvärlden efter att han gått sju matcher och vunnit samtliga på KO. Nu möter han dock en boxare som är betydligt bättre än hans tidigare motståndare även om Stiverne knappast är den boxaren han varit tidigare. Detta blir ett bra test för Joyce att visa vad han går för mot bättre motstånd men enligt oddsen ska han inte ha några som helst problem att besegra Stiverne. Matchen är en del av galan på O2 Arena i London men drar inte samma intresse som huvudfajten mellan DeGale och Eubank Jr. Odds på Joyce ligger hos Unibet på 1.04 medan seger för Stiverne ger hela 10.00 gånger pengarna.

Lee Selby vs Omar Douglas 

Det vankas comeback på O2 Arena när den före detta världsmästaren i fjädervikt Lee Selby gör återkomst i ringen. Selby har klivit upp i två viktklasser och siktar på ett andra bälte innan året är över. För det så måste han dock först vinna över Omar Douglas som är känd för sina hårda slag. 31-årige Selby har slagits fem gånger tidigare på O2 Arena och vunnit samtliga gånger. Detta är boxarens första match sedan den chockerande förlusten mot Josh Warrington i maj förra året. Lee Selby är solklar favorit till oddset 1.12 hos Betsafe medan seger för Omar Douglas ger 6.55 gånger pengarna.

Anmäl dig till våra utskick och få de allra se