Speltips och Historia Ishockey VM

För alla hockeyälskare där ute så är ishockey VM ett av årets höjdpunkter. De allra duktigaste ishockeylagen möter varandra från olika länder och tävlar om guldet och äran. Sverige har flera gånger lyckats vinna världsmästerskapen och blivit erkända som världsbäst på ishockey. Själva sporten ishockey har länge varit populärt i Sverige och vi kan uppenbarligen skryta om att vi också är bra på att spela den. Intresset för VM ökar varje år och det gör även möjligheten till att kunna spela på resultaten online. Idag finns det därför massor av odds på nätet, spelsajter fokuserade på just ishockey och ett stort intresse av att förutse vem som vinner världsmästerskapen härnäst. 

Höjdpunkter inför VM 2020

  • En helt ny arena byggs i Lausanne inför mästerskapet – Schweiz tar verkligen äran att få hålla i VM på allvar!
  • Sverige har placerats i Grupp A och kommer förutom Tjeckien att möta helt nya motståndare.
  • Nykomlingen Storbritannien har också placerats i Grupp A – vilket kan tala för intressanta matcher.

Sveriges VM-prestationer

Sverige är en av de främsta nationerna och vi har alltid hållit oss långt fram. Många gånger har det inte räckt hela vägen men nu 2019 har vi chansen på tre raka guldmedaljer! Vi har totalt fått med oss 11 stycken guldmedaljer. Sverige har också tagit flest silver av alla deltagande nationer i detta världsmästerskap, hela 19 stycken vilket säger en del om hur nära det har varit. Sverige har med sig följande medaljskörd innan detta års mästerskap

  • 11 guld
  • 19 silver
  • 17 brons

Världsmästerskap i ishockey 2019

Mellan den 10:e och 26:e maj 2019 så spelades årets världsmästerskap i ishockey i Slovakien. Finland lyckades vinna deras tredje guldmedalj genom att slå Kanada med 3-1 i finalmatchen. För Sverige gick det inte lika bra under detta år då de förlorade mot vinnaren Finland i kvartsfinalen med 5-4. Sverige som lyckats att vinna guld både 2017 och 2018 lyckades tyvärr inte klara sig ändå vägen till guld detta år. Vi hoppas istället på guld under världsmästerskapet i ishockey 2020!

VM i ishockey 2020 kommer att bli det 84:e mästerskapet som hållits. Även om Sverige lyckats att samla på sig några guldmedaljer under åren så ligger de långt bakom vissa andra länder. Ryssland tillsammans med Kanada har vunnit över 25 gånger, Sverige tillsammans med Tjeckien mellan 10-24 gånger och USA och Finland mellan 2-4 gånger. Finland har under de senaste åren bättrat på sitt spel och lyckats att ta hem flera medaljer men Sverige kan fortfarande räkna Kanada och Ryssland till sina största motståndare. Det är svårt att förutspå vilka som ska vinna VM 2020 redan nu, men vi kan se att Sverige kommer att spela mot flera andra starka lag. Skulle Svergie däremot lyckas att vinna mästerskapet så blir det deras tredje på fyra år!

Historien bakom hockey-VM

VM i ishockey är en årlig tradition som tar plats över hela världen. Varje år möter ishockeylag från olika länder varandra för att tävla om guldmedaljen – och äran att vara bäst på ishockey. Den här turneringen har funnits med sedan 1920- talet och har sedan dess ökat i både global spridning och antal lag som tävlar. Världsmästerskapen i ishockey delas upp i olika divisioner där olika antal lag spelar. Det finns dessutom både VM i ishockey för män som det gör för damer. Även om ishockey VM generellt sett står för att män spelar i lagen, så har även ishockey för damer ökat i popularitet och odds på nätet. 

Länder som Sverige, Kanada och USA har alltid legat högt på topplistorna i VM i ishockey då sporten alltid varit stor där. Ryssland, Finland och länder som Slovakien är också vanliga länder i denna världsmästerskap. Man beräknar att det första organiserade hockeyspelet inomhus spelades så tidigt som år 1908 i Montreal, Kanada och det var här som starten på den Nordamerikanska mästerskapen ägde rum vilket senare utvecklades till NHL, den största professionella hockeyklubben i världen. Den europeiska mästerskapen inleddes istället i Schweiz år 1920 och anses vara inledningen på världsmästerskapen i ishockey. 

Ishockey-VM 2020

Om mindre än ett år från nu har det blivit dags för nästa VM i ishockey. Den här gången kommer mästerskapen att spelas i Zurich och Lausanne i Schweiz och vill du se någon av matcherna live så krävs det en resa dit. Mästerskapen i ishockey kommer att äga rum mellan den 8:e och 24:e maj 2020. Förköpsbiljetterna har redan släppts och resepaketen finns till salu just nu. I början på nästa år så kommer singelbiljetterna till enskilda matcher att släppas. Planerar du en resa för att se VM rekommenderar vi dig också att boka ditt flyg och hotell så tidigt som möjligt då detta är ett väldigt populärt event och risken för att närliggande hotell tar slut är hög. 

Vanliga frågor Ishockey-VM 2020

Nedan följer en sektion med vanliga frågor inför ishockey VM 2020.

Var kan jag hitta de bästa oddsen inför ishockey VM 2020?

Kika in på de större spelsajterna på nätet som Betsson, Unibet och Bet365. De har alla satsat stort på odds och kan därför erbjuder de bästa oddsen och många olika typer av spel som du kan satsa på. 

Går det att live streama ishockey vm 2020 medan jag live bettar?

De allra flesta spelsajterna erbjuder möjligheten till att kunna streama matchen under tiden som du placerar dina live odds. Ishockey VM 2020 är ett stort event online och du kan räkna med att kunna streama alla event på de största sajterna.

När & var äger ishockey VM 2020 rum?

I maj 2020 har det blivit dags för nästa ishockey VM som denna gång sker i Zürich, Schweiz.

Var kan jag köpa biljetter till ishockey VM 2020?

Vi rekommenderar dig att klicka in på den officiella hemsidan för ishockey VM 2020 och köpa din biljett därifrån. Som besökare kan du välja mellan att köpa ett färdigt resepaket, singelbiljetter eller endast biljetter till slutspelen

Vad kostar en biljett till ishockey VM 2020?

Priserna skiljer sig väldigt mycket beroende på om du vill köpa ett paket eller endast en singelbiljett. Priset avgörs också beroende på vem som spelar under just den matchen. Räkna med att lägga mellan 200 kr för en enkelbiljett till 12 000 kr för ett gruppspelspaket.