Hem tips Du är här

Stryktipset 14/7: 6.5 miljoner i jackpot denna helg!

Stryktipset kommer denna helg med en fin jackpot på 6.5 miljoner kronor. Samtliga matcher på kupongen hämtas från den svenska fotbollen, där Allsvenskan och Division 1 står för underhållningen. De två inledande matcherna bjuder på intressanta bataljer, då två oerhört viktiga matcher står på spel i den Allsvenska bottenstriden. Match 3 är även den hyperintressant, då Malmö FF tar emot Östersunds FK hemma på Stadion.

Spelstopp: 15.59

[stryktipset]

 

 

1. Brommapojkarna – Sirius 1

Brommapojkarna är fortsatt poänglösa på bortaplan i och med 0-3-förlusten i Gävle mot Dalkurd senast. Sirius återfinns på jumboplatsen i tabellen. Uppsala-laget har inte sällan sett mer eller mindre hopplösa ut och har endast plockat fem poäng den här säsongen. Formen är alltså inget vidare, samtidigt som bortalaget saknar Elias Andersson, Joshua Wicks och Daniel Jarl i denna batalj. Utgå från ettan, men gardera tidigt då BP ser ut att streckas hårt.

 

2. Dalkurd – Trelleborg 1

Trelleborg åkte på däng med 4-1 när AIK besökte Vångavallen i den Allsvenska omstarten. Nykomlingarna, som i vanliga fall är svårslagna på hemmaplan, har det betydligt tuffare på bortaplan. På lagets elva senaste matcher på bortagräs har nämligen bara en enda seger bärgats. Dalkurd, även de nykomlingar, trivs väldigt bra på sin hemmaplan där laget tagit sju av sina totalt åtta poäng den här säsongen. Senast tog laget en viktig skalp då BP besegrades med 3-0 och segersviten kan definitivt utökas här. Spika ettan.

 

3. Malmö FF – Östersund 1

Östersund har haft en tung sommar med oerhört tunga tapp både på spelarsidan och tränarsidan. Trots detta vände laget borta mot Bajen senast och vann med 2-1 efter att Saman Ghoddos satt segermålet i minut 61. Ghoddos har länge varit ryktenas man och frågan är om inte detta blir sista matchen i den rödsvarta tröjan på ett bra tag. MFF har ryckt upp sig och går åter att känna igen efter det välbehövliga sommaruppehållet. Två säkra segrar har di himmelsblåe tagit och hoppas så klart att fortsätta på den inslagna vägen inför hemmafansen. Etta!

 

4. IFK Göteborg – Örebro X

IFK Göteborg har haft allt annat än en lyckad säsong och är närmare en bottenstrid än toppstrid. Den nye tränaren Poya Asbaghi har haft en tung första tid på västkusten, och under sommarfönstret har Blåvitt tappat lagkaptenen Sebastian Eriksson, Gustav Engvall och målvakten Pontus Dahlberg, samtliga grundpelare i laget. Mix Diskerud och August Erlingmark synade deras respektive tredje gula kort den här säsongen i 1-3 förlusten senast mot Kalmar FF, och är således båda avstängda här. Örebro är ett starkt bortalag och ska ha bra chans att skrälla här! X2 spelas.

 

5. Karlskrona – Husqvarna 1

I Söderettan återfinns Husqvarna alltjämt under nedflyttningsstrecket, med lika många inspelade poäng som nästjumbon Skövde AIK. Senast förlorade gästerna hemma mot Torns IF, där den viktige mittbacken Didric Andersson drog på sig ett gult kort på stopptid och missar därmed denna match på grund av avstängning. Karlskrona har en lång rad av matcher utan segrar, men poängen senast mot Oskarshamn var ett steg i rätt riktning. Här bör hemmalaget hitta tillbaka till vinnarspåret. Etta!

 

6. Ljungskile – Mjällby 2

Detta blir lite av ett back-to-back-möte då senaste gången lagen möttes i seriespelet var förra lördagen. Då var det serieledarna Mjällby som tog med sig alla tre poängen från Strandvallen, efter att Jacob Bergström svarat för matchens enda mål sent i den andra halvleken. Ljungskile har därmed tre raka matcher utan seger. Omvänt är det i Sölvesborg, där Mjällby stått för tre raka segrar och fem matcher i följd utan förlust. Blekinge-laget vann rättvist förra helgen och var det spelförande laget hela matchen. Vi räknar med ett liknande scenario kommande helg. Tvåa!

 

7. Tvååker – Oskarshamn X

Tvååker har sett riktigt bra ut senaste tiden och kommer från en riktigt stark bortaseger med 3-0 mot Oddevold. Det är dock framförallt på hemmaplan hallänningarna övertygat mest, där laget har två raka segrar och endast ett nederlag på hela säsongen. Oskarshamn har börjat sladda lite i toppen. Smålänningarna återfinns fortfarande på andraplats i tabellen men det har bara blivit två segrar på de sex senaste matcherna för Oskarshamns del. Det här kan sluta hur som helst, därav helgarderas matchen.

 

8. Karlslund – Rynninge 1

Match 8 bjuder på kupongens första derby, som hämtas från Division 1 norra i Örebro. Både Karlslund och Rynninge höll till i Division 2 i fjol, men båda Örebro-lagen är riktigt svårbesegrade för tillfället. Karlslund har fem raka matcher utan förlust i seriespelet, och dessutom pressade man Carlstad United, som toppar tabellen, till en förlängning i Svenska Cupen i början av juli. Rynninge återfinns ett par placeringar ovanför hemmalaget i tabellen, men med en mindre övertygande form. 1X spelas med ganska god känsla.

 

9. Västerås – Syrianska 2

På Solid Park Arena i Västerås vankas det toppmöte i Division 1 norra. Västerås har halkat ner till en andraplats i tabellen efter två raka förluster i seriespelet. Dessutom är Douglas Karlberg och Robin Blommé båda avstängda mot Södertälje-laget, och Calle Svensson finns på skadelistan. Syrianska, som har en riktigt namnstark trupp, har sent omsider kommit igång i seriespelet. Fem av de sex senaste matcherna har slutat med rödgul seger! Inte alls omöjligt att det fortsätter här. Strecka från höger!

 

10. Assyriska – Forward 1

Assyriska går kräftgång i Norrettan för tillfället, men BK Forward som spelade i Division 2 i fjol är inte heller de något att hänga i granen. Båda lagen står på tre raka förluster i seriespelet inför lördagens drabbning. Men det bör väl ändå vara viss fördel hemmalaget trots allt? På pappret känns Assyriska snäppet vassare samtidigt som gästerna bara vunnit en gång på resande fot den här säsongen. Ettan lutar åt att bli en spelvärd spik!

 

11. Ängelholm – Eskilsminne 2

Kupongens andra derby hittar vi i Söderettan. Det vankas Skånederbyt mellan Ängelholm och Eskilsminne. Ängelholm-båten fortsätter att läcka in vatten i rask takt. Senast blev det förlust mot Lund med hela 0-4, vilket var hemmalagets femte raka förlust. Eskilsminne förlorade också senast, mot Grebbestad, men gästerna går klart bättre i seriespelet. Faktum är att Helsingborgs-klubben återfinns i toppen av Söderettan, och har dessutom fem raka tävlingsmatcher på resande fot utan förlust. Tvåa!

 

12. Kalmar FF – Djurgården X

Kalmar FF mot Djurgården återupptar kupongen på söndag. Djurgården kommer att få klara sig utan viktiga Kerim Mrabti och Jonas Olsson, som drog på sig säsongens respektive tredje gula kort senast mot Peking. Dessutom finns skyttekungen Tino Kadewere på skadelistan. Kalmar kommer från en stark insats på Gamla Ullevi där det blev seger med 3-1 mot IFK Göteborg. Hemma på Guldfågeln är laget fortfarande obesegrade i Allsvenskan och ska således ha bra chans här. Utgå från krysset.

 

13. IFK Norrköping – Häcken 1

BK Häcken ställs mot sitt “bogey team” IFK Norrköping på Östgötaporten. Häcken har sex raka nederlag mot Peking och med tanke på hemmalagets form är det ganska svårt att se det vända på söndag. Norrköping fick med sig en poäng mot Djurgården på Tele2 senast, vilket var östgötarnas sjätte raka match utan förlust i Allsvenskan. På hemmagräs har Peking vunnit fem av de sex spelade matcherna under den här säsongen. Därmed ska väl hemmalaget ha ypperlig chans mot Häcken som spelade kval till Europa League så sent som i torsdags? Ettan först.

 

Kassaskåpet! – Mjällby

Mjällby går som tåget i Söderettan och vann fullt rättvist mot Ljungskile förra helgen. Att laget nu ska ta sin fjärde raka seger på lördag, mot samma motstånd, känns mycket troligt.

 

Varningen! – Syrianska

Här kan man bortse från 0-7-förlusten mot VSK i Svenska Cupen, då Syrianska ställde upp med ett renodlat B-lag. Sett till den senaste tiden i Norrettan har vi imponerats betydligt mer av de rödgula och synar därmed skrälltvåan!

 

144 rader

  1. Brommapojk. – Sirius 1×2
  2. Dalkurd – Trelleborg 1
  3. Malmö – Östersund 1
  4. Göteborg – Örebro x2
  5. Karlskrona – Husqvarna 1
  6. Ljungskile – Mjällby 2
  7. Tvååker – Oskarshamn 1×2
  8. Karlslund – Rynninge 1x
  9. Västerås – Syrianska x2
  10. Assyriska – Forward 1
  11. Ängelholm – Eskilsminne 2
  12. Kalmar – Djurgården 1x
  13. Norrköping – Häcken 1

 

1296 rader

  1. Brommapojk. – Sirius 1×2
  2. Dalkurd – Trelleborg 1
  3. Malmö – Östersund 1
  4. Göteborg – Örebro x2
  5. Karlskrona – Husqvarna 1
  6. Ljungskile – Mjällby 2
  7. Tvååker – Oskarshamn 1×2
  8. Karlslund – Rynninge 1x
  9. Västerås – Syrianska 1×2
  10. Assyriska – Forward 1
  11. Ängelholm – Eskilsminne x2
  12. Kalmar – Djurgården 1×2
  13. Norrköping – Häcken 1x