Hem tips Du är här

Topptipset 9/7: Fotbolls-VM, Champions League-kval och Allsvenskan förgyller kupongen!

I veckans första kupong läggs stort fokus på den första semifinalen i Fotbolls-VM mellan Frankrike och Belgien, men också på Malmö FF, som styr skutan mot Kosovo för att spela Champions League-kval. Kupongen inleds dock med en hyperintressant batalj mellan Hammarby och Östersund på svensk mark!

Spelstopp: 18.59

[topptipset]

 

 

1. Hammarby – Östersund 2

Östersunds vårsäsong i Allsvenskan var klart under förväntningarna, men jämtlänningarna avslutade våren med tre raka segrar innan uppehållet. Under sommarfönstret har ÖFK tappat Sotirios Papagiannopoulos, Ken Sema och kanske framförallt Graham Potter. Hammarby var Sveriges bästa lag under våren, och kan vid seger här återta serieledningen från AIK. Bajen saknar dock målvakten Johan Wiland, som är skadad. Dessutom är David Fällman avstängd. De grönvita har inte lyckats vinna mot norrlänningarna på fem raka möten. Helgardera och gå för skrällen är rätt väg att gå!

 

2. Oddevold – Tvååker 1

Oddevold och Tvååker är två jämna lag. I Division 1 Södra skiljer det bara två poäng mellan lagen, där gästerna har försprånget. Hallänningarna besegrade jumbon Åtvidaberg på hemmagräs senast. På resande fot har dock Tvååker tre raka förluster. Fyra raka bortaförluster om man räknar med torsken i Svenska Cupen mot Lindome. Oddevold är seriens bästa hemmalag tillsammans med serieledande Mjällby. Laget från Uddevalla har tagit 19 av 21 möjliga poäng hemma på Rimnersvallen den här säsongen i Söderettan, vilket gör att ettan känns rimlig här.

 

3. Strömsgodset – Kristiansund 1

Efter 0-4 förlusten mot Kristiansund i slutet av maj har Strömsgodset gått obesegrade i fyra raka matcher i norska Eliteserien. Hemma på Marienlyst Stadion, där Kristiansund fick stryk med 2-4 i fjol, är hemmalaget svårslagna. Laget från Drammen har varit en besvikelse i den första halvan av säsongen, men formen pekar uppåt, och vi räknar med att hemmalaget kommer att klättra ett par placeringar under våren. Kristiansund, som bara vunnit en bortamatch den här säsongen får det tufft här. Ettan tippas!

 

4. Fylkir – Vikingur 1

Bottenmöte mellan Fylkir och Vikingur Reykjavik synas i i den isländska huvudstaden. Fylkir är nykomlingar och har som väntat fått en jobbig start på sin sejour i den isländska högstaligan, mycket tack vare att laget fått spela sju av sina tio första matcher på bortaplan. På hemmaplan har dock alla tre spelade matcher slutat med seger. Vikingur ser precis som förra säsongen ut att harva i bottendelen av tabellen. Ettan spelas med knapp marginal, även om en helgardering är att rekommendera.

 

5. Guarani – Coritiba X

Guarani besegrade Oeste senast med 1-0. Dessförinnan hade östkustlaget spelat fyra raka oavgjorda matcher i Serie B. Gästande Coritiba åkte ur Serie A i fjol, och förväntas vara ett topplag i Serie B den här säsongen. Gästerna återfinns på en fjärdeplats i tabellen, till stor del på grund av det formidabla hemmaspelet. På resande fot har gästerna det tuffare. Vi utgår därmed från krysset, men med tanke på att Coritiba är det bättre laget i grunden börjar vi med att gardera från höger.

 

6. Frankrike – Belgien 1

En riktigt fin match väntar i den första semifinalen i VM mellan Frankrike – Belgien på St Petersburg-stadion. Fransmännen har imponerat på många i sommar och får nog råda som knappa favoriter att lyfta bucklan den 15:e juli. Här ställs Les Bleus mot Belgien, som trots att de vunnit alla sina matcher i sommarens VM-slutspel blandat lite i sina prestationer, inte minst i åttondelsfinalen mot Japan. Om något tecken ska plockas ut först är det ettan, men känslan är att det här i princip kan gå hur som helst, så gardera omgående.

 

7. KF Drita – Malmö FF 2

Malmö FF ställs mot KF Drita, från Kosovo, i den första rundan i Champions League-kvalet. Laget från Kosovo vann den inhemska ligan med tre poäng förra säsongen. Men ligatiteln säkrades i den sista omgången som var den 20:e maj. Frågan är hur statusen är på laget nu? Malmö krossade Sirius senast och även fast skåningarna inte alls hade någon lyckad vårsäsong, så vet vi vad de himmelsblå är kapabla att ställa till med. Munsbit för MFF.

 

8. Vikingur – HJK Helsingfors X

På Färöarna ställs Vikingur mot finska Helsingfors i Champions League-kvalet. HJK är regerande finska mästare och toppar även den finska ligan i skrivande stund med god marginal. Fjolårets färöiska mästare Vikingur ser inte alls lika heta ut den här säsongen. Ska hemmalaget ha någon som helst chans i det här dubbelmötet måste Vikingur pricka in toppformen! Det första mötet på Färöarna känns dock helt öppet, därför utgår vi från krysset. Men börja med att strecka från höger, då det finska laget känns klart hetare för stunden.

 

Kassaskåpet! – Malmö FF

Att få FK Drita i lottningen måste ses som en drömlottning för skåningarnas del i jakten på Champions League-spel. En bra insats mot Sirius i första matchen efter uppehållet inger en skön känsla för de ljusblå, som bara ska vinna detta möte.

 

Varningen! – Östersund

Östersund har fortfarande kvalitet nog i truppen att ställa till det för alla lag i serien och Hammarby är inget undantag. Det faktum att Bajen inte vunnit mot jämtlänningarna sedan 2014 är något som det inte bör blundas för.

 

72 rader

  1. Hammarby – Östersund 1×2
  2. Oddevold – Tvååker 1
  3. Strömsgodset – Kristiansund 1
  4. Fylkir – Vikingur 1×2
  5. Guarani – Coritiba x2
  6. Frankrike – Belgien x2
  7. KF Drita – Malmö FF 2
  8. Vikingur – HJK Helsingfors x2

 

324 rader

  1. Hammarby – Östersund 1×2
  2. Oddevold – Tvååker 12
  3. Strömsgodset – Kristiansund 1
  4. Fylkir – Vikingur 1×2
  5. Guarani – Coritiba 1×2
  6. Frankrike – Belgien 1×2
  7. KF Drita – Malmö FF 2
  8. Vikingur – HJK Helsingfors x2