Hem tips Du är här

Topptipset 3/7: Första kvartsfinalen på 24 år för Blågult?

Hela Sverige står still från och med kl 16:00 då vårt älskade landslag har chansen att nå sin första kvartsfinal i Fotbolls-VM på 24 långa år. Schweiz är absolut ingen övermäktig motståndare, vilket gör att svenska folket har höga förhoppningar efter de fina resultaten i gruppspelet. Förutom VM-fotboll hittar vi skandinavisk toppfotboll på både dam- och herrsidan. 

Spelstopp: 15.59

[topptipset]

 

 

1. Sverige – Schweiz X

Det svenska landslaget har gjort det helt fantastiskt under Janne Andersson. Inget är längre omöjligt för Blågult, och nu när Schweiz står som motståndare i åttondelen finns alla chanser i världen att nå kvartsfinal. Schweiz har visat upp en grymt stark defensiv under VM och även i VM-kvalgruppen. Nu kommer dock schweizarna få klara sig utan två rutinerade herrar i form av Lichtsteiner och Schär i backlinjen, vilket gör att det här mötet känns så gott som helt vidöppet. Sverige kommer streckas extremt hårt hos det svenska folket, så vi utgår från krysset.

 

2. Colombia – England 1

James Rodriguez ser ut att missa fighten mot England, vilket naturligtvis är ett oerhört tungt avbräck för Los Cafeteros. Han har spelat en stor del i Colombias anfallsspel även i detta VM och det blir intressant att se hur de fyller luckan han lämnar efter sig om han missar dagens match. England hade en oerhört tacksam grupp, där de tillsammans med gruppsegraren Belgien kunde avancera till åttondel utan att förta sig. Colombia känns underskattade och värdet ligger på sydamerikanerna, vilket gör att 1X skrivs ner i det lilla systemet. I det stora hänger alla tecken med.

 

3. Sirius – GIF Sundsvall 2

Allsvenskan är tillbaka! Tabelljumbon Sirius hade en blytung vår och innan uppehållet tog hemmalaget bara en poäng på de åtta sista matcherna. Sundsvall har i sin tur spelat en attraktiv fotboll under våren och placerade sig runt mittenskiktet av tabellen när Allsvenskan gick på uppehåll. Dessutom har Giffarna två matcher mindre spelade än ett par lag i serien. Vi köper inte favoritskapet på hemmalaget utan utgår från bortasegern. Gardera dock tidigt.

 

4. Linköpings FC – IFK Kalmar 1

Linköpings FC vann Damallsvenskan i fjol. Den här säsongen har inte alls varit lika framgångsrik, men känslan är att de regerande mästarinnorna har börjat komma igång. Senast besegrade LFC topplaget Rosengård på bortagräs med 2-1, och här ställs man mot minst sagt tacksamt motstånd. Nykomlingarna IFK Kalmar gör sin första säsong i Damallsvenskan någonsin. Gästerna, som förlorade åtta av de nio inledande omgångarna, är toksist i tabellen. Solklar etta trots väldigt hård streckning.

 

5. Notodden – Mjöndalen 2

I Division 1 i Norge går bottenlaget Notodden tungt då laget förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Den svenske målvakten Jonathan Johansson släppte tre bollar förbi sig i den senaste 0-3 förlusten mot Aalesund. Topplaget Mjöndalen fick bara med sig ett oavgjort resultat i den senaste matchen mot Nest-Sotra, detta trots att laget hade ledningen vid tre tillfällen i matchen. Dessförinnan hade gästerna fem raka segrar. Mjöndalen är ett av seriens bästa bortalag med fyra raka trepoängare på bortagräs. Tvåan spikas i samtliga system.

 

6. FC Inter – KuPS X

KuPS slutade på en andraplats i förra säsongens upplaga av finska Veikkausliiga. Gästerna har ganska knackig form, men trots detta är laget från Kuopio med och slåss om Europaplatserna även den här säsongen. FC Inter ligger på den undre halvan av tabellen, liknande placering som Åboklubben hamnade på i fjol. Inter Turku har två raka förluster mot KuPS. 1-5 slutade mötet i slutet av maj som spelades på KuPS hemmaarena i Kuopio. Gästerna bör vara snäppet vassare och känslan är att X2 bör räcka långt här!

 

7. Rovaniemi – FC Ilves 2

I början av maj vann Illves mot Rovaniemi med 1-0, och därmed har gästerna två raka segrar mot hemmalaget. Dessutom har Tammerfors-laget fyra raka matcher utan förlust. I Rovaniemi är dock hemmalaget fullt förståeligt favoriter, men sett till streckningen ser favoritskapet ut att bli alldeles för överdrivet. RoPS har vunnit blott två av de fem senaste matcherna på hemmagräs. Därför utgår vi från skrälltvåan som kommer att rensa fint bland kupongerna. Känslan är dock att samtliga tecken bör ritas ner här.

 

8. Seinajoen – FC Lahti X

FC Lahti har övertygande form. Gästerna har två raka segrar och tolv matcher i följd utan förlust. SJK från Seinäjoki ligger på den undre halvan av tabellen med långt ifrån lika övertygande form som Lahti. Hemmalaget kommer dock från en stark insats mot topplaget KuPS, där det blev en poäng. Gästerna har inte vunnit på resande fot sedan i slutet av maj och med tanke på att tvåan streckas hårt utgår vi från krysset.

 

Kassaskåpet! – Linköpings FC

Linköpings damer håller en annan nivå än nykomlingarna IFK Kalmar. De regerande mästarna vinner det här på ren och skär klass!

 

Varningen! – FC Ilves

FC Ilves har två raka segrar mot RoPS och gästerna har definitivt kvalitéer att få med sig något från Rovaniemi även på onsdag.

 

72 rader

  1. Sverige – Schweiz x
  2. Colombia – England 1x
  3. Sirius – GIF Sundsvall x2
  4. Linköping – Kalmar 1
  5. Notodden – Mjöndalen 2
  6. FC Inter – KuPS x2
  7. Rovaniemi – FC Ilves 1×2
  8. Seinajoen – FC Lahti 1×2

 

324 rader

  1. Sverige – Schweiz 1×2
  2. Colombia – England 1×2
  3. Sirius – GIF Sundsvall x2
  4. Linköping – Kalmar 1
  5. Notodden – Mjöndalen 2
  6. FC Inter – KuPS x2
  7. Rovaniemi – FC Ilves 1×2
  8. Seinajoen – FC Lahti 1×2