Hem rekar-fotboll Du är här

Stryktipset 24/6: 10 miljoner kronor i jackpot!

Denna söndag(!) går Stryktipset av stapeln med en Jackpot på fina 10 miljoner kronor. Kupongen kickar igång med två matcher från Grupp H i Fotbolls-VM, där vi har en ödesmatch mellan Polen och Colombia som förlorade sina vardera öppningsmatcher. Övriga matcher hämtas från svensk mark där Superettan och Division 1 står i fokus!

Spelstopp: söndag 24/6 14.59

[stryktipset]

 

 

1. Japan – Senegal 2

Japan kunde hämta hem en 2-1-seger från öppningsmatchen mot Colombia efter att ha spelat nästan hela matchen med en man mer sedan Carlos Sanchez dragit på sig straff och rött kort i den sjätte minuten. Även Senegal kunde räkna in tre poäng efter att ha besegrat Polen med 2-1 i sin respektive öppningsmatch. Ett fröjdigt anfallsspel blandat med en stark defensiv bäddade för en imponerande seger mot ett Polen som hade det kämpigt. Senegals premiärseger imponerade mer och får tipset eftersom man inte riktigt vet var japanerna står trots segern.

 

2. Polen – Colombia 2

Ödesmatch mellan två lag som förlorade sina första matcher. Polen såg bleka ut mot Nigeria, mycket tack vare att de inte lyckades servera bollarna till Robert Lewandowski och därmed försvann mycket av den offensiva kompetensen. Colombias 2-1-förlust mot Japan bör man inte dra allt för höga växlar av med tanke på att de gulklädda spelade med en man mindre i 84 minuter. Colombia känns hetare och när tvåan ser ut att streckas lågt utgår vi från höger.

 

3. IK Frej – Gefle 1

Över till den svenska fotbollen och Superettan. IK Frej gästas av ett minst sagt formsvagt Gefle IF på Vikingavallen. Frej inledde säsongen trögt och var länge tabelljumbo. Men formen har under en längre tid varit stigande och nu har Täby-klubben bara en förlust sett till de sex senaste matcherna. Gefle går kräftgång och är nästjumbo i Superettan. Trots det så är Johan Mjällbys mannar bara tre poäng bakom Frej i tabellen. Visst ska Frej vara favoriter på Vikingavallen, men hemmalaget streckas alldeles för hårt så gardera med så många tecken ni har råd med.

 

4. Helsingborg – Värnamo 1

Kupongens tydligaste favorit, Helsingborg, får besök av tabelljumbon IFK Värnamo som har dunkel form. Gästerna förlorade senast mot IK Frej, trots att laget spelade med 11 mot 10 i mer än halva matchen. Det var Värnamos sjätte raka förlust och laget närmar sig alltmer Division 1. Topplaget Helsingborg tappade poäng senast mot Varberg i en sprakande tillställning. Nu när tabelljumbon gästar HIF på Olympia, är det bara seger som räknas och visst ska man lösa tre poäng här? Förväntad klasskillnad gör att ettan känns som kupongens säkraste spik.

 

5. Norrby – Landskrona X

Norrby var den förra omgångens stora skräll, då Örgryte besegrades med 2-1 på Gamla Ullevi. Den senaste hemmamatchen mot Brage slutade även den med tre poäng, så formen är god hos hemmalaget. Landskrona BoIS, som spelade i Division 1 i fjol, håller jämna steg med boråsarna i tabellen men gästerna har något sämre form. Här har det svenska folket tittat alldeles för mycket på lagens senaste prestationer. Det här är två helt jämna lag så när ettan streckas hårt så utgår vi från krysset. Men plocka med så många tecken som möjligt.

 

6. Varberg – GAIS 2

På Påskbergsvallen i Varberg kommer klassiska GAIS på besök. Hemmalaget kommer från ett målfyrverkeri mot Helsingborg senast. Matchen slutade 3-3, men Varberg BoIS hade ledningen med 3-1 en bit in i den andra halvleken. Så att det inte blev tre poäng senast måste kännas surt. Någonting positivt för hallänningarna var dock att en fem matcher lång förlustsvit bröts i matchen mot HIF. GAIS som ligger högre upp i tabellen är obesegrade i fem raka matcher och känslan är den sviten förlängs på Påskbergsvallen. Börja med tvåan.

 

7. Öster – AFC Eskilstuna 2

Öster IF har skrapat ihop två raka segrar. 3-0 segern mot Norrby följdes upp med 4-2 på Gavlevallen senast. Nu väntar dock betydligt tuffare motstånd då AFC Eskilstuna kommer till Myresjöhus Arena. Det var inte speciellt höga förväntningar på AFC inför säsongen trots att laget degraderades från Allsvenskan i fjol. Gästerna har dock stått för en fin vårsäsong och placerar sig som trea inför omgång 14 av Superettan. Trots den stigande formen i Öster ska AFC råda som favoriter och vi börjar även här med tvåan.

 

8. Akropolis – Syrianska 2

Vi rör oss ner i seriesystemet till Division 1, där vi börjar med ett intressant möte på Spånga IP. Syrianska som degraderades från Superettan i fjol har inte riktigt kommit upp i förväntad nivå i Norrettan så här långt. Zvezdan Milosevic har ett namnkunnigt och rutinerat bygge med spelare som Mattias Ranégie och Martin Mutumba i truppen. Akropolis går bättre och har tre raka segrar i ryggen, men här har det svenska folket streckat ettan alldeles för hårt! Därför utgår vi från Syrianska som rensar fint bland kupongerna. Känslan är dock att så många tecken som möjligt ska tryckas in här.

 

9. Assyriska – Umeå 2

I Södertälje ställs formsvagt mot formstarkt. Assyriska fick med sig en pinne från Skellefteå förra helgen och det var slutet för en tre matcher lång förlustrad. Umeå FC kommer stärkta med en derbyseger i ryggen mot Team Thoren. Det var norrlänningarnas sjunde raka match utan förlust. Utanför Umeås gränser har dock resultaten varit bleka. Faktum är att gästerna fortfarande inte vunnit på resande fot den här säsongen. Adderar vi Assyriska bedrövliga form med Umeås svaga bortafacit så känns det här så gott som helt öppet. Därför plockas tvåan ut först, i form av spelvärde. Men gardera omgående!

 

10. Team Thorengruppen – Sandviken 1

I onsdags spelade Sandviken en träningsmatch mot Pelle Olssons gamla klubb, Djurgården. Matchen slutade 2-1 till det Allsvenska laget, men det avgörande målet gjordes inte förrän på tilläggstid. Team Thoren har knackig form, men är väldigt starka i Umeå. Norrlänningarna vann mot Sandviken i fjol med 3-2 på Umeå Energi Arena och är befogade favoriter även i det här mötet. Gästerna har tre raka matcher utan seger, så utgå från vänster.

 

11. Grebbestad – Kristianstad 2

Nykomlingen Grebbestads IF har det tungt i Division 1 Södra. Laget är nästjumbo i Söderettan med åtta inspelade poäng efter 12 omgångar. Senast förlorade laget mot Ljungskile med 0-2 och här ställs man mot lurigt motstånd i form av Kristianstad. Gästerna har nämligen riktigt bra form. Skåningarna har två raka segrar och på dessa två matcher har laget smällt dit sju kassar. Dessutom är gästerna obesegrade i fem raka matcher. Tvåa.

 

12. Husqvarna – Eskilsminne 2

Husqvarna går tungt i Söderettan där de har två raka förluster och ligger under nedflyttningsstrecket. Eskilsminne går i sin tur över förväntan. Gästerna som spelade i Division 2 i fjol är inblandade i toppstriden och har på de sex senaste matcherna tagit 15 poäng! Mot Husqvarna bör skåningarna även ha bra chans. Formen i HFF övertygar inte direkt. Dessutom ska hemmalaget städa av en match i Svenska Cupen under torsdagskvällen i Motala. X2 ska räcka långt på Vapenvallen!

 

13. Ängelholm – Oskarshamn 2

Här väntar en tuff uppgift för Ängelholm. Topplaget Oskarshamn AIK gästar Änglavallen med gott hopp om att ta tre poäng. Gästerna är bara tre poäng bakom Mjällby som toppar Söderettan, med en match tillgodo på serieledarna dessutom. Hemmalaget har två raka förluster, men båda dessa matcher har varit på resande fot. På hemmagräs är ÄFF betydligt bättre, där 13 av lagets 16 poäng har tagits under säsongen. Oskarshamn, som tog en poäng mot Mjällby i Sölvesborg senast, ska trots allt vara favoriter här. Tvåan streckas dessutom lågt vilket gör Oskarshamn till en fullt befogad värdespik!

 

Kassaskåpet! – Helsingborg

Helsingborg har ambitioner att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Hemma på Olympia är HIF otroligt starka och här ska inte tabelljumbon Värnamo har något att sätta emot. Ettan är således kassaskåpssäker!

 

Varningen! – Syrianska

Mötet mellan Akropolis och Syrianska känns mer eller mindre helt öppet. Södertälje-klubben har ett stjärnspäckat lag som har en högre växel i sig. Ettan streckas brutalt hårt så syna tvåan till ett utomordentligt spelvärde!

 

144 rader

  1. Japan – Senegal 2
  2. Polen – Colombia 2
  3. Frej – Gefle 1x
  4. Helsingborg – Värnamo 1
  5. Norrby – Landskrona 1×2
  6. Varberg – GAIS 2
  7. Öster – AFC Eskilstuna x2
  8. Akropolis – Syrianska 1×2
  9. Assyriska – Umeå x2
  10. Team TG – Sandviken 1
  11. Grebbestad – Kristians. 2
  12. Husqvarna – Eskilsminne x2
  13. Ängelholm – Oskarshamn 2

 

1296 rader

  1. Japan – Senegal 2
  2. Polen – Colombia 2
  3. Frej – Gefle 1×2
  4. Helsingborg – Värnamo 1
  5. Norrby – Landskrona 1×2
  6. Varberg – GAIS x2
  7. Öster – AFC Eskilstuna x2
  8. Akropolis – Syrianska 1×2
  9. Assyriska – Umeå 1×2
  10. Team TG – Sandviken 1x
  11. Grebbestad – Kristians. 2
  12. Husqvarna – Eskilsminne x2
  13. Ängelholm – Oskarshamn 2