Hem rekar-fotboll Du är här

VM 2018: Regerande världsmästarna inleder mot Mexiko

Tyskland och Mexiko sparkar upp dörrarna för grupp F denna tidiga söndagkväll. Tyskarna har siktet inställt på ännu en VM-titel och förväntas vinna matchen, men Mexiko är luriga och kommer göra allt för att grusa maskineriet i den tyska lagmaskinen.

coolbet logo

Målrikt att vänta?

Die Mannschaft, som Tysklands landslag så vackert kallas, är utan tvekan en av förhandsfavoriterna att få lyfta VM-pokalen den 15 juli och därmed upprepa succén från VM i Brasilien 2014. Med världsspelare på varenda position är det många som förväntar sig att de enkelt ska segla igenom gruppen med Mexiko, Sverige och Sydkorea och konstigt vore det väl annars.

Inför mästerskapet har dock formen och insatserna i träningslandskamperna varit ganska skakiga. Förra helgens 2-1-seger mot Saudiarabien blev en knapp sådan och det var också första segern på fem raka matcher. Detta behöver inte betyda särskilt mycket då tyskarna brukar få igång maskineriet när väl allvaret drar igång, vilket man inte minst kunde se prov på i kvalspelet till fotbolls-VM.

Där blev det full pott, 30 poäng av 30 möjliga och dessutom fullkomligt öste tyskarna in mål. 43 mål framåt och 4 insläppta på 10 matcher är inget annat än sinnessjukt, men det är vad spelare som Thomas Müller, Mesut Özil, Timo Werner, Toni Kroos och resten av spelarna i truppen är kapabla till. Just Thomas Müller har faktiskt chansen att överta Miroslav Kloses målrekord i detta VM-slutspel. Hans gamla lagkamrat slutade på 16 mål efter VM 2014 och blev därmed bäste målskytt i VM genom tiderna, men detta kan alltså Müller bräcka.

Bayern München-anfallaren är inför VM i Ryssland uppe på 10 mål efter att ha stänkt in 5 mål i VM 2014 och med tanke på att han ”bara” är 28 år gammal kan den tyske profilen ha ytterligare ett VM-slutspel i benen år 2022.

Hämta bonus hos Coolbet

Mexiko är inte ett lag som bör underskattas från tyskarnas håll. Många tippar Mexiko som tvåa i gruppen efter just Tyskland och det finns en anledning till detta. Laget besitter en skön mix av både rutinerat och unga talanger där mittbacken Rafa Marquez är äldst med sina 39 år. Carlos Vela, Javier Hernandez, Hirving Lozano, Javier Corona och bröderna dos Santos är några av spelarna som sticker ut i denna talangfulla trupp och kan komma att vara en obehaglig överraskning för tyskarna.

Faktum är att Mexiko endast förlorat en enda gång på 5 år i kvalspelen och de grönklädda har vunnit 4 av de 7 senaste matcherna de spelat. Centralamerikanerna har lyckats göra mål i de senaste 16 av 18 tävlingsmatcherna, så nog finns det offensiva kvalitéer i det mexikanska laget.

Tyskland har inte misslyckats med att göra mål på 15 raka tävlingsmatcher, där förlusten mot Frankrike i EM 2016 var den senaste. Dock har tyskarna släppt in mål i 12 av sina 15 senaste matcher, vilket Mexiko kan komma att utnyttja. Sist men inte minst har de senaste 9 av 12 tävlingsmatcherna innehållit minst 4 mål när Tyskland har spelat, så detta kan bli en underhållande match om allt vill sig väl.

Med detta i åtanke rekommenderar vi spel på att båda lagen gör mål till odds 1.90 samt över 2.5 mål till odds 1.78 hos Coolbet. Där hittar även alla nya spelare ett härligt VM-erbjudande som betyder att du får spela för 600 kronor när du sätter in 100 kronor på sajten. Vill man inte ta del av det erbjudandet finns det en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor att ta del av.